Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

Postat de andaoana in Porc
5 Mar 2015 | 4070 vizualizari
Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci

O mancarica speciala pe care mi-am droit de ceva vreme sa o pregatesc . de cate ori ma gandeam la ea constatam ca nu am unul sau mai multe din ingrediente. Este un fel principal pregatit la cuptor , asa cum imi place si cum ne place, care merge rapid . A fost sip e placul fetitei mele . Morcovi dulci impreuna cu carnea usor acrisoara datorita sucului de lamaie si sosul de ciuperci fac ca papilele gustative sa danseze.

Ingrediente

  • Carnea:
  • -1 bucata muschiulet porc (1kg)
  • -sare
  • -piper
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • Morcovi caramelizati
  • -2 morcovi potriviti / persoana (0.7kg)
  • -50 gr unt
  • -2 linguri (60gr ) zahar brun
  • Sos ciuperci
  • -250 gr ciuperci
  • -50 gr unt
  • -zeama de la o jumate lamaie
  • -50 ml vin alb
  • -100 ml smantana
  • -1 lingura faina
  • -sare

Mod de preparare

Carnea o spalam in apa rece si o taiem felii groase cam de 1 cm . O asezonam cu sare si piper si o lasam sa stea cam 30 minute .

Pe ochiul de la aragaz punem o tigaie la incalzit . Cand este incinsa asezam bucatile de carne si le rumenim putin pe fiecare parte , fara a adauga grasime . Daca puteti aseza tigaia in cuptor atunci stropim carnea cu zeama de lamaie , acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru 30 minute sau pana e facuta carnea asa cum va place. Daca nu aveti o tigaie care se poate pune la cuptor atunci luati carnea si sosul scurs si puneti intr-un vas care merge la cuptor, stropiti carnea cu zeama de lamaie , acoperiti si dati la cuptor.

Curatam morcovi si ii taiem in sferturi. Puteti folosi morcovi congelati , eu am folositi morcovi din recolta proprie de asta toamna.

Intr-o oala punem la fiert apa impreuna cu sare . Cand apa clocoteste adaugam morcovii si ii lasam sa fiarba 5 minute .

Intr-un vas care poate fi introdus la cuptor punem o lingura de zahar brun si 50 gr unt taiat cubulete mici . Peste asezam morcovii scursi de apa . Deasupra  presaram zaharul ramas si dam la cuptorul incins pentru 20-30 minute.

Acestia trebuie sa fie copti in acelsi timp cu carnea. Eu am pregatit pentru 4 persoane si am pus vasele in cuptor cam in acelasi timp.

Pana cand stau in cuptor carnea si morcovii ne ocupam de sosul de ciuperci .

Curatam ciuperci si le feliem cat mai subtire.

Pe foc punem o tigaie si cand este fierbinte punem in ea ciupercile , pe care presaram sare si zeama de la o jumate de lamaie si un cubulet de unt (50 gr) . Zeama de lamaie nu va lasa ciupercile sa se inegreasca .

Le acoperim cu un capac si le lasam la foc mic amestecand din cand in cand cam 10 minute.

Intr-un bol amestecam faina cu smantana si cu vinul alb iar dupa cele 10 minute in care s-au gatit ciupercile luam din sosul cald si punem peste smantana si vin. Omogenizam si turnam peste ciuperci. Mai lasam sa fiarba pana se ingroasa putin si dam deoparte . Puteti adauga patrunjel verde tocat daca va place.

 

Serviti cald si proaspat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu morcovi caramelizati si sos de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Postat de lucy2002

Sarmale in foi de varza murata cu afumatura

Varza murata se desface si se tine in apa rece. Daca varza este foarte sarata si acra, ii schimbam apa de mai multe ori. Cu ajutorul cutitului taiem nervurile si cotoarele lasaind parte fina a...

Citeste continuarea

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi

Postat de Valclaudia

Pulpa de porc in sos de smantana cu piure de cartofi

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete, apoi ii punem la fiert in apa cu sare, pana se patrund. Carnea se taie bucati potrivite, se pune in tigaie, se adauga uleiul, laptele, legumele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.03.2015, 11:52
Ce bunatate !!! Sunt fan morcovei caramelizati
la 05.03.2015, 11:55
Si eu as dansa cu asa papa bun e pe gustul meu
la 05.03.2015, 11:56
Bun bun
la 05.03.2015, 11:56
Mihaela si noua ne-au placut
la 05.03.2015, 11:57
Simona let`s dance

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking