Muschiulet de porc cu varza rosie

Postat de Bucataras in Porc
2 Oct 2019 | 3341 vizualizari
Muschiulet de porc cu varza rosie

Mie imi place tare mult varza rosie, odata pentru faptul ca umple farfuria de culoare, apoi pentru gustul deosebit pe care il are. Asa ca azi va propun o reteta de muschiulet de porc cu varza rosie calita. 

Ingrediente

  • 1 varza rosie
  • 1 ceapa rosie
  • 1 muschiulet de porc
  • 1 cub de unt
  • 2 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru/busuioc
  • 1 lingurita de chimen

Mod de preparare

Curata varza rosie de primele frunze, spal-o, tai-o in sferturi si indeparteaza-i cotorul.

Taie fideluta varza si framant-o intr-un bol cu putina sare, pentru a se inmuia. 

Spala muschiuletul de porc, condimenteaza-l cu sare, piper si cimbru. Unge-l cu ulei si lasa-l la frigider 30 minute. 

Pune untul la topit intr-o tigaie, apoi pune muschiuletul de porc in tigaie, sa se rumeneasca usor pe toate partile. 

Incinge cuptorul si muta muschiuletul intr-o tava de cuptor, pentru inca 30 minute, cu tot cu sosul din tigaie, cat sa se patrunda bine carnea, dar sa ramana frageda si pufoasa. 

Pune ulei intr-o cratita, adauga ceapa tocata marunt si varza rosie, sare si chimen. Chimenul, pe langa gustul deosebit pe care il da mancarii are si rol digestiv. Adauga o cescuta de apa, pentru ca varza rosie nu-si lasa prea multa zeama,  acopera cratita cu un capac si lasa la foc mic. Spre final, cand varza e aproape gatita, poti adauga si bucati de mere rosii peste varza. 

Taie felii fragede din muschiuletul de porc, asaza-le pe pat de varza, pune si o felie de mar alaturi si presara putina verdeata sau foi de ceapa tocate marunt. 

Pofta buna va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muschiulet de porc cu varza rosie " nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Varza călita cu mușchiuleț de porc

Postat de AndrutzaP

Varza călita cu mușchiuleț de porc

   Tocati varza marunt si asezati-o intr-un castron incapator. Adaugati peste ea mararul tocat si amestecati bine cu sare. "Framantati" putin varza in mana pentru a se inmuia....

Citeste continuarea

Varza cu carne de porc

Postat de miha

Varza cu carne de porc

Varza tocata o amestecam cu ceapa tocata marunt si punem totul in vasul roman. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Turnam peste ele sucul de rosii si o cana de apa. Carnea o asezam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2019, 14:52
la 02.10.2019, 15:01
Gustos!
la 02.10.2019, 15:24
la 02.10.2019, 15:53
la 02.10.2019, 16:25

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking