Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitură de cartofi

Postat de sisterskitchen in Porc
23 Feb 2012 | 43020 vizualizari
Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitură de cartofi

O după-amiază de duminică petrecută cu prietenii la masă, pentru noi înseamnă o zi perfectă şi un răsfăţ culinar. Deşi nu am avut suficient timp pentru a pregăti această masă aşa cum ne-am fi dorit, am savurat câteva preparate delicioase.

Ingrediente

  • 2 bucăţi de muşchiuleţ de porc (aproximativ 1 kg)
  • 7-8 căţei de usturoi
  • 50 g slănină
  • 250 ml vin alb sec
  • 4-5 fire de cimbru uscat
  • sare,
  • piper,
  • coriandru
  • 10 linguri ulei de măsline
  • aţă de bucătărie
  • Pentru garnitură:
  • 1 kg cartofi
  • cimbru,
  • sare,
  • piper,
  • 1 praf de boia dulce
  • 7 linguri ulei de măsline

Mod de preparare

1. Muşchiuleţul se curăţă de pieliţe.

2. Curăţăm usturoiul şi îl punem într-un mojar. Se pisează, după care se adaugă sarea, piperul, boabele de coriandru şi cimbrul. Punem 3 linguri ulei de măsline şi frecăm bine până obţinem o pastă.

3. Se freacă muşchiuleţul cu pasta obţinută. Se lasă câteva ore bune la macerat.

4. Se împănează cu suviţe de slănină. Cele 2 bucăti de carne se împletesc în două şi se leagă cu aţă de bucătărie de 3-4 ori pentru a-şi păstra forma.

5. Într-o tavă punem muşchiuleţul , adăugăm un pahar de vin alb sec şi 7 linguri de ulei de măsline. Se introduce în cuptorul bine încins pentu aproximativ 1 şi 40 de minute. Friptura la cuptor trebuie stropită din când în când şi de câte ori zeama scade se adauga apă caldă pentru a nu lăsa grăsimea din tavă să se ardă.

6. Pentru garnitură se curăţă cartofii şi se taie cuburi ca pentru piure.

7. Se pun la fiert într-o cratiţă cu apă clocotită. Se lasă 10-15 minute şi se scurg de apă.

8. Într-o tavă termorezistentă punem cartofii, uleiul şi condimentele. Se ţine la cuptor pentru 25-30 de minute până devin aurii.

9. Când friptura şi cartofii sunt gata, se aranjează toate pe un platou. Noi le-am servit cu murături.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muşchiuleţ de porc la cuptor cu garnitură de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Muschiulet de porc cu garnitura bicolora

Postat de Patricia_Iordache_79

Muschiulet de porc cu garnitura bicolora

Cum preparam: Intr-un mojar zdrobim condimentele impreuna cu sarea. Ungem muschiuletul spalat si uscat cu putin ulei. Il presaram cu condimentele pisate pana ce il acoperim cu o crusta...

Citeste continuarea

Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

Postat de Sim0naWorld

Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2012, 14:01
vin la masa
la 23.02.2012, 14:02
la 23.02.2012, 14:03
arata demential
la 23.02.2012, 14:19
Multumim mult..si tare bun a fost!
la 23.02.2012, 15:48
foarte frumos

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking