Ingrediente
- 600 g carne porc
- 50 ml ulei floarea soarelui
- 100 ml vin alb
- 200 ml apa
- 2 linguri mustar clasic
- ½ lingurita patrunjel uscat
- ½ lingurita maghiran
- ½ lingurita oregano
- 1 lingura miere
- 1 lingura ulei masline
- 1 lingurita delikat
- piper
- Ingrediente garnitura:
- 4 cartofi potriviti
- 1 morcov mai mare
- 3 catei usturoi
- 50 g unt
- 2 cepe rosii
- 5 linguri ulei masline
- 8 linguri apa
- 1 lingura delikat
- 1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
- cca 50 g parmezan
Mod de preparare
Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.
Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.
Am curatat cartofii, morcovul, ceapa. Carofii i`am taiat felii mai groase, morcovul rondele, ceapa solzisori. Am pus in tava ulei, unt si apa.Cartofii si morcovii i`am condimentat cu delikat, piper, rozmarin, usturoi pisat. Am pus toate legumele in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la 200°C timp de 30 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 min, pana s`au rumenit cartofii.
Am servit cu o salata de castraveti murati, iar cartofii i-am presarat cu parmezan!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|