Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

Postat de Sim0naWorld in Porc
25 Apr 2012 | 6350 vizualizari
Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor

Ingrediente

  • 600 g carne porc
  • 50 ml ulei floarea soarelui
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml apa
  • 2 linguri mustar clasic
  • ½ lingurita patrunjel uscat
  • ½ lingurita maghiran
  • ½ lingurita oregano
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura ulei masline
  • 1 lingurita delikat
  • piper
  • Ingrediente garnitura:
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 morcov mai mare
  • 3 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 2 cepe rosii
  • 5 linguri ulei masline
  • 8 linguri apa
  • 1 lingura delikat
  • 1 lingurita rozmarin macinat (n`am avut altfel)
  • cca 50 g parmezan

Mod de preparare

Am pus uleiul de floarea soarelui intr`o cratita la incins, am adaugat fasiile de carne la prajit. Cand carnea si`a schimbat culoarea pe toate partile, am adaugat apa si vinul, lasand sa se prajeasca la foc mic pana se inmoaie carnea.

Intr-un castron am amestecat ulei de masline, mustarul, mierea, sarea, piperul si condimentele.
Cand carnea este frageda am adaugat amestecul de mirodenii si am mai lasat 5 min sa se amestece aromele.

Am curatat cartofii, morcovul, ceapa. Carofii i`am taiat felii mai groase, morcovul rondele, ceapa solzisori. Am pus in tava ulei, unt si apa.Cartofii si morcovii i`am condimentat cu delikat, piper, rozmarin, usturoi pisat. Am pus toate legumele in tava, am acoperit cu folie de aluminiu si am lasat sa se coaca la 200°C timp de 30 minute. Apoi am scos folia si am mai lasat 10 min, pana s`au rumenit cartofii.

Am servit cu o salata de castraveti murati, iar cartofii i-am presarat cu parmezan!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Porc dulce-picant cu cartofi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Postat de vasimur

Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor

Iata cum se prepara Reteta de pulpa de porc cu legume, in boluri de paine, la cuptor Ne ocupăm mai întâi de carne deoarece vrem s-o lăsăm la fezandat, până ce vom pregăti...

Citeste continuarea

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Postat de oanapl

Scaricica de porc la cuptor și cartofi la friteuza cu aer cald

Ștergi bine scăricica de porc cu șervet de hârtie și o așezi într-o tavă. Presari condimentele și o freci bine. Picuri uleiul și o masezi bine. Înfoliezi tava și o lași...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.04.2012, 21:47
bun
la 25.04.2012, 21:48
Aiaiaiiiiiiii Sim0 ce bun ai facut
la 25.04.2012, 21:49
na asa....mancare fara branza!!! carne cartofi...
la 25.04.2012, 21:50
foarte bun!
la 25.04.2012, 21:56
bun bun

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking