Muschiulet file - mezel

Postat de ANCA in Mezel de casa
23 Ian 2010 | 28131 vizualizari

Va propun o reteta in serial:)) De cand a postat Anisoara reteta, numai cu gandul la mezelul asta am fost, asa ca azi i-a sosit ceasul! Aceasta este reteta dupa care vom prepara minunea http://www.bucataras.ro/retete/3421/platou-asortat-cu-pastrama-de-casa.html, adaptata nitel dupa gustul personal si ce am gasit in magazin.. O descriu pe faze de preparare, sunt tare curioasa cum va iesi in final:)..dar sper sa se ridice la nivelul retetei Anisoarei, care mi se pare minunata!

Inapoi la reteta

Comentarii (49)

la 28.01.2010, 20:33
si noi vom mai face diferite combinatii, clar! untura e importanta sa nu se usuce pe exterior, Oana..cel mai smecher ar fi prapurul, dar nu e..merge slania topita, dar o lasi la inchegatdaca nu, musai uns tifonul ala bine cu ulei!!.
la 28.01.2010, 20:50
bravo!f bine arata!
la 28.01.2010, 21:33
arata fooaartee bine. bravo . am trecut si eu reteta la favorite. dupa atatea laude.....merita incercat.
la 28.01.2010, 21:51
Buna seara la toti ! Am asteptat si eu foarte mult rezultatul acestui experiment ! Ti-a iesit de minune ,se vede in foto.
Dar aceasta receta am facut-o de foarte multe ori, si au facut-o si multe fete , am vazut rezultatele la multe din ele.. Vad si al tau - si vreau sa atrag atentia la unele momente - primul : carnea a trebuit tinuta mai mult la cuptor sau la o temperatura mai inalta , deoarece carnea nu a iesit mai intunecata , cit pe din afara, atit si innauntrul ei. De la aburii de vin rosu , carnea isi i-a un gust asemanator " aproximativ " cu cel afumat , nu are gustul de friptura - a prajit.
Mai mult ca atit, vinul ii da o culoare mai visinie- mai vinata . Dupa cum ma gindesc eu, hirtia de pergament nu a permis la aburii de vin sa intri in timpul coacerii, ea este mai rezistenta si nu se rupe in timpul coacerii.
Si alt moment, tot destul de important este folosirea adjicai-un sos de rosii cu ardei si mult usutori pisat, , care se pune la marinat , i-a deasemenea are rolul sa-i schimbe mult culoare la carne- sa para afumata, si in al doilea rind , ii da un gust deosebit. Cred ca, voi face unele adaugari in receta in privinta folosirii hirtiei de pergament. Si inca un moment ,folosirea praporului , in timpul coacerii se prajeste , se rumeneste,ii da grasimea necesara carmii.
la 28.01.2010, 23:14
Anisoara, si eu am crezut initial ca e prea roz carnea, dar nu e asa, e facuta bine si frageda, daca o lasam mai mult, mi-e ca se usca, am facut dupa cum ai scris tu in reteta ta! data viitoare pun vin rosu, nu am avut in casa..reteta pt adjca nu ai pus-o, noi nu stim ce e, si cum se face, aici in Bucurestioricum, e super!
la 29.01.2010, 22:34
Maama, ce nebunie a iesit, eram tare curioasa, in seara asta nu am mancat nimic, dar acum mi s-a facut o foame si as manca un sandwish cu mezel din asta de nu mia pot, cred ca e foarte bun!
la 02.02.2010, 23:17
Ancuto, am pus si eu la macerat Piept de gasca si de gaina, sa vedem ce iese! Amluat aminte si la ce a zis Anisoara, abia astept rezultatul, voi posta si eu sa vedeti ce iese
la 03.02.2010, 10:06
succes, noi tocmai l-am terminat!
la 04.03.2010, 09:05
bestial!
la 11.03.2010, 20:46
wawa dar cum arata ! mai ceva ca acela de la magazin!
la 11.03.2010, 20:48
multam
la 11.03.2010, 21:10
si e clar mai sanatos ... Ancutzooo, ce avatar ai la mess, a mincat "Mufy" toata cutia de nutela?
la 11.03.2010, 23:37
nu, ii dadusem un biscuite cu ciocolata, si a ras doar ciocolata de pe el, asa arata la finalul operei
la 11.03.2010, 23:41
ce bunatate
la 12.03.2010, 12:19
merita sa-l incercati macar o data!

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking