Musuroi de cartita

Postat de Oana in Torturi
7 Ian 2016 | 6426 vizualizari
Musuroi de cartita

Am facut tortuletul de Craciun, pozat cu telefonul :), dar va asigur ca a fost delicios! Inspirat de la Gabitza :)

Ingrediente

  • Blat
    • 6 oua
    • 6 linguri de zahar
    • 7 linguri faina grau
    • 3 linguri cacao neagra
    • un plic praf de copt
    • un varf cutit sare
    • o lingurita esenta de rom
    • 30 ml ulei
    • 30 ml apa
    Umplutura
    • 200 gr mascarpone
    • 500 ml smantana pentru frisca
    • 4 linguri zahar pudra
    • o lingurita extract de vanilie
    • 50 gr fulgi de ciocolata
    • 4 banane coapte

Mod de preparare

Pentru blat, separa ouale si freaca bine galbenusurile cu uleiul, pana devin cremoase, apoi adauga si apa.

Bate albusurile cu un praf de sare si cand incep sa se intareasca pune zaharul treptat, pana obtii o bezea tare si lucioasa.

Pune galbenusurile peste bezea si mixeaza la viteza cea mai mica.

Amesteca faina cu cacao si praf de copt si cerne-le apoi deasupra si incorporeaza cu o spatula usor, cu miscari de jos in sus. Pune esenta de rom si mai amesteca o data.

Tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu inel detasabil si rastoarna aluatul, apoi coace totul la 180 de grade, cam 40 de minute. Verifica daca este facut cu o scobitoare.

Scoate apoi blatul si lasa-l sa se raceasca.

Lasa o margine de 2 cm si taie apoi cu un cutit de jor imprejur, ca un inel, in interiorul blatului, dar ai grija nu pana jos. Scobeste apoi blatul si sfarama-l in firimituri si lasa-l deoparte.

Prepara apoi crema. Opreste 100 ml de smantana si mixeaz-o cu mascarpone pana devine moale si cremos. Mixeaza restul de smanatana pentru frisca si cand incepe sa se intareasca adauga zaharul pudra pana devine tare. Amesteca apoi mascarpone cu frisca, usor cu o spatula. Pune fulgii de ciocolata si vanilia si incorporeaza usor si gata crema. Este foarte tare, consistenta, nu e nevoie de intaritor de frisca.

Taie bananele pe lungime si asaza-le in blatul scobit. Pune apoi toata crema si imbraca tortul, dand forma de cupola.

Presara apoi pe tot tortul blatul sfaramat si decoreaza cu bombonele sau cu pudra de cacao. Lasa-l la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Postat de panacris

Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă. Cartofii,...

Citeste continuarea

Musuroi de cartita cu zmeura

Postat de Pungasa_Rogue

Musuroi de cartita cu zmeura

Se separa albusurile de galbenusuri. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul. Se adauga galbenusurile, untul topit,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2016, 14:53
de cand tot zic ca fac
la 07.01.2016, 14:54
Foarte fain ti-a iesit!!
la 07.01.2016, 14:54
Unde-i cartita, ca n-o vad..
la 07.01.2016, 14:59
Ce bine arată!
la 07.01.2016, 15:07
bun bun

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking