Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Postat de panacris in Aperitive / Garnituri
1 Mar 2020 | 3767 vizualizari
Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon

Pffff, rețeta cu numărul 1300!!!! Un număr impresionat de rețete preparate, degustate și savurate, în cei 9 ani de Bucătăraș! M-am tot codit, am făcut și un tortuleț, dar până la urmă tot rețeta asta am considerat că mă reprezintă! Sunt, carnivorăăă convinsă! Un aperitiv, sățios și tare fain pe gustul Zmeișorilor! ;)  Acest mușuroi de cârtiță, sigur nu va supăra niciun grădinar, din contră, îl va bine dispune! ;) E preparat din carne tocată și o umplutură sățioasă în cartofi, bacon și cașcaval. „Pământul“ e realizat din pâine neagră, rumenită în puțin unt și asezonată cu sos de soia, iar pajiștea, proaspătă din salată și legume. Un asemenea mușuroi e oricând bine venit la masa grădinarilor! ;) P.S. inspiratia a fost de aici https://www.leckerschmecker.me/herzhafter-maulwurfshuegel/

Ingrediente

  • Pentru carnea tocată:
  • Carne tocată, amestec cca. 1000 g,
  • Ou de rață 1 bucată, ( ou de găină 2 bucăți!),
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Praf de usturoi 1 lingură,
  • Făină alba 2 linguri,
  • Pesmet auriu 3 linguri,
  • Ceapă verde sau chives cca. 3 linguri.
  • Pentru umplutura de cartofi:
  • Cartofi albi 4 bucăți medii,
  • Bacon cubulețe cca. 50 g,
  • Cașcaval ras cca. 100 g.
  • Pentru topping:
  • Brânză cremoasă cca. 100 g,
  • Pâine neagră cca. 200 g,
  • Unt cca. 100 g,
  • Sos de soia 2 linguri,
  • Roșii cherry,
  • Mix de salată,
  • Ardei kapia.

Mod de preparare

Carnea tocată se amestecă energic cu usturoiul, sarea, piperul, boiaua, oul și ceapa verde, până se înglobează toate ingredientele și se obține o pasta omogenă.

Cartofii, întregi, necojiți, se fierb în  apă cu puțină sare, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. După ce s-au fiert, se curăță, se zdrobesc într-un vas mai mare, apoi se adaugă cubulețele de bacon și cașcavalul ras, amestecându-se energic până ce se înglobează toate ingredientele și obține o masă omogenă.

Un vas rotund se tapetează cu folie alimentară sau de aluminiu, apoi se așează un strat generos din amestecul de carne tocată, presându-se și pe pereți.

Apoi se adaugă amestecul de cartofi, se presează bine, apoi se adaugă un nou strat de carne tocată.

Se răstoarnă mușuroiul obținut pe o tavă tapetată cu foaie de pergament. Se scoate folia ușor, pentru a nu se deforma forma, se înțeapă ușor cu o scobitoare în câteva locuri, pentru ase putea elibera aerul cald, fără să strice mușuroiul, apoi se dă la copt în cuptorul preîncins, la 180 grade, cca. 80 de minute.

După ce s-a copt se lasă la răcorit, apoi se unge cu cremă de brânză.

Îîntre timp se prepare și pământul comestibil. Într-o tigaie se topește untul, apoi se adaugă pâinea fărâmițată și sosul de soia, se lasă la prăjit, ametecându-se continuucca. 5-6 mnute până devine crocantă.

Pământul din pâine, se lasă la răcorit, apoi se presară peste mușuroiul din carne, acoperindu-se în întregime.

Mușuroiul se ornează cu roșii, ardei, morcovi, mix de salată, sau ce fel de legume aveți prin frigider.

Spor și poftă bună!

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita din carne tocata, cartofi si bacon" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Postat de licurici_lra

Aperitiv biscuiti cu branza si unt

Untul taiat cubulete se amesteca cu branza si faina. Se framanta cu mana sau cu mixerul, pana devine un aluat omogen. Se formeaza o bila, se inveleste in folie alimentara si se lasa la...

Citeste continuarea

Omleta cu cartofi, branza si marar

Postat de Pungasa_Rogue

Omleta cu cartofi, branza si marar

Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.03.2020, 20:05
o bunatate
la 01.03.2020, 20:06
Ca la casa Zmeilor, ceva carnita sub forma de tortulet , faina idee
la 01.03.2020, 20:11
Tentant, acest mușuroi...!
la 01.03.2020, 20:19
daaa, a venit Robert, a mirosit, s-a învârtit, dar n-a avut curaj să guste, că nu are încredere, de ce fel de carne am folosit și mi- zis, după ce postezi rețeta, te cred că doar carne de proc și vită! )
la 01.03.2020, 20:26
Grozava ideea! Felicitari pentru numarul de retete si la mai mare!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking