Naan- paine indiana

Postat de xana in Piine
20 Noi 2017 | 7278 vizualizari
Naan- paine indiana

Ingrediente

  • 200 gr faina
  • 2 linguri iaurt natural
  • 110 ml apa
  • ½ lingurita praf de de copt
  • 6 gr drojdie
  • 1 praf de zahar
  • 1 lingura ulei
  • ½ lingurita sare fina
  • un praf de garam masala

Pentru uns(optional):

  • 2 catei de usturoi
  • patrunjel tocat
  • 3-4 linguri margarina topita

Mod de preparare

Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra.

Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un aluat moale si putin lipicios. In cazul in care este prea umed, se mai adauga o lingura de faina. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pentru o ora pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut, rupem bucati din care formam bilute si le intindem in foi subtiri. Ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.

Incingem o tigaie si punem cate o foaie, apoi acoperim cu un capac pentru cateva secunde. Cand incepe sa formeze bule de aer, o intoarcem pe partea cealalta si o lasam sa se rumeneasca(bulele se vor arde- asa si trebuie).

 

Amestecam margarina cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat si ungem turtele cand sunt calde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naan- paine indiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Paine cu faina si malai

Postat de lucy2002

Paine cu faina si malai

Intr-un vas incapator amestecam faina de grau cu cea de porumb si sarea. Facem o gropita in faina si adaugam drojdia dizolvata ( cu cateva linguri de apa  si cu zahar) lasam sa se...

Citeste continuarea

Paine acordeon din aluat de bere si cascaval

Postat de tarasmariana

Paine acordeon din aluat de bere si cascaval

Prepararea aluatului :  Se dizolva drojdia in bere intr-un vas mare si se lasa pentru 10 minute. Adaugam faina cernuta cate putin si amestecam cu o lingura de lemn, apoi framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.11.2017, 19:46
Bune, ca niște lipii, condimentate după gustul meu!
la 20.11.2017, 19:56
Delicioasă!
la 20.11.2017, 20:35
Multumesc
la 20.11.2017, 20:36
la 20.11.2017, 20:42
Interesante painicile tale!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking