Ingrediente
- 200 gr faina
- 2 linguri iaurt natural
- 110 ml apa
- ½ lingurita praf de de copt
- 6 gr drojdie
- 1 praf de zahar
- 1 lingura ulei
- ½ lingurita sare fina
- un praf de garam masala
Pentru uns(optional):
- 2 catei de usturoi
- patrunjel tocat
- 3-4 linguri margarina topita
Mod de preparare
Amestecam drojdia cu zaharul si doua linguri din cantitatea de apa calduta si o dam deoparte cca 10 minute pana formeaza o spuma deasupra.
Adaugam peste drojdie restul de apa, faina, iaurtul, praful de copt, garam masala, sare si o lingura de ulei si incepem sa framantam pana se formeaza un aluat moale si putin lipicios. In cazul in care este prea umed, se mai adauga o lingura de faina. Acoperim cu un prosop si lasam la crescut pentru o ora pana isi dubleaza volumul.
Dupa ce a crescut, rupem bucati din care formam bilute si le intindem in foi subtiri. Ne ajutam de putina faina pentru a nu se lipi de suprafata de lucru.
Incingem o tigaie si punem cate o foaie, apoi acoperim cu un capac pentru cateva secunde. Cand incepe sa formeze bule de aer, o intoarcem pe partea cealalta si o lasam sa se rumeneasca(bulele se vor arde- asa si trebuie).
Amestecam margarina cu usturoiul pisat si patrunjelul tocat si ungem turtele cand sunt calde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Naan- paine indiana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|