Ingrediente
- 1 kg faina
- 450 ml apa calda
- 50 g drojdie
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri smantana
- 1 lingurita sare
- 1 lingura zahar
Mod de preparare
Mai intai se cerne faina intr-un vas adanc si se face o adancitura la mijloc.
Se prepara maiaua.
Se freaca drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, se adauga putina apa calda si putina faina si se omogenizeaza amestecul.
Se lasa maiaua la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi se transfera in adancitura din faina.
Se adauga treptat apa calda in care s-a dizolvat sarea, uleiul si smantana si se amesteca adaugand si faina de pe margini.
Se amesteca mai intai cu o spatula, apoi se transfera aluatul pe masa infainata si se framanta pana cand devine omogen si nu se mai lipeste de maini.
Se lasa aluatul la dospit, la loc cald si acoperit, pana cand isi dubleaza volumul, aproximativ 35-40 de minute, apoi se imparte in doua si se aseaza in tavile unse cu putin ulei.
Se mai lasa la crescut si in tavi, pana cand trece usor de marginile acestora, apoi se dau tavile la cuptor pentru 40-45 minute la 180 de grade.
Este foarte buna si pufoasa!
Noi devoram o paine calda si simpla, asa de mult ne place.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa si doi ani de bucataras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|