Napolitane Bengoase

Postat de carmen in Dulciuri
5 Feb 2017 | 3232 vizualizari
Napolitane Bengoase

Ce sa fac repede, bun si sa se poata transporta in siguranta? Napolitane sau Napotalane. La noi in casa se numesc Napotalane de pe vremea cand Vic era foarte mic. Pentru ca au fost gustate la Revelionul Bucatarsilor si pentru ca am promis si pentru ca este felul meu de a multumi site-ului Bucataras pentru distractie! Atentie! Reteta contine muuuult zahar! Consumat moderat nu dauneaza sanatatii!

Ingrediente

  • 250 g zahar + 250 g zahar
  • 1 ou si 3 galbenusuri
  • 250 g unt
  • 2-3 linguri cacao
  • un praf de sare
  • nuca, nuca de cocos, alune, ce va place si cat credeti ca merge sau aveti (eu pun cam o mana)
  • esente ce va plac (vanilie, migdale, rom)
  • un pachet foi de napolitane din comert

Mod de preparare

Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.

Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.

Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu lingura cat sa iasa o pasta frumoasa. 

Se parfumeaza si se imbogateste cu adaosul de nuci, alune.... cum am discutat, cat ai, cat vrei, cat poti

Repede de tot de umple foile. Se pune o greutate si se lasa la rece.

Se portioneaza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane Bengoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert napolitane bengoase

Postat de Constelatialeu

Desert napolitane bengoase

Mai intai, pregatim nucile, le spargem, le alegem si le prajim in cuptor, apoi le taiem grosier. Margarina la temperatura camerei, o frecam cu 250 g zahar pudra si adaugam oul si galbenusurile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.02.2017, 21:41
la 05.02.2017, 21:48
Chiar bengoase! Mai am 3 bucăți!
la 05.02.2017, 21:52
Auuuuuuuuuuuuu! Dar ce bengoase!!!!! Pocnicioase!!!!! Sa tot pocnesti in gura ))) Minunate!! Multumesc!
la 05.02.2017, 22:03
sunt fericita ma, doamnelor si Motan, sunt bre, sunt, ca v-au placut
la 05.02.2017, 22:03
Eu n-am mai prins Dar nu-i nimic, că dau o fugă până la tine, acilea în Răgățime )

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking