Ingrediente
- 250 g zahar + 250 g zahar
- 1 ou si 3 galbenusuri
- 250 g unt
- 2-3 linguri cacao
- un praf de sare
- nuca, nuca de cocos, alune, ce va place si cat credeti ca merge sau aveti (eu pun cam o mana)
- esente ce va plac (vanilie, migdale, rom)
- un pachet foi de napolitane din comert
Mod de preparare
Se pune pe foc prima cantitate de zahar, la foc mic, sa se caramelizeze.
Intre timp, se face o pasta din oua, unt, zahar si cacao. Adica se bengosesc acolo fara nicio filozofeala.
Se tranteste tot maclavaisul peste zaharul ars. O sa se revolte nitelus, dar nu de panica. Dai de cateva ori cu lingura cat sa iasa o pasta frumoasa.
Se parfumeaza si se imbogateste cu adaosul de nuci, alune.... cum am discutat, cat ai, cat vrei, cat poti
Repede de tot de umple foile. Se pune o greutate si se lasa la rece.
Se portioneaza.
Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane Bengoase" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|