Ingrediente
- 2,100 g carne de tap cu os (dupa dezosare au ramas cca. 800 g)
- 350 g napi
- 5 cartofi
- 1 buchet garni
- 400 g fasole verde
- 1/2 fenicul
- 3 fire (cca 1/2 dintr-o tulpina) apio
- 2 fire praz
- 4 rosii
- cativa catei de usturoi
- 2 morcovi
- 1 cana vin rosu
- cca. 2 l supa de tap
- 2 linguri ketchup dulce de casa
Mod de preparare
Spalam carnea si o punem la fiert. O spumuim bine, mai adaugam apa rece si sare si o lasam sa fiarba bine.Dupa ce a fiert carnea, o scoatem din oala si o lasam se se racoreasca. Intre timp, pregatim legumele: morcovul, prazul si apio le taiem rondele, rosiile si feniculul, le taiem cubulete mici, cartofii si napii cuburi mai mari. Curatam si feliem usturoiul si pregatim buchetul garni: legam o legatura de patrunjel, una de cimbru si 2 frunze de dafin cu un siret de silicon sau cu sfoara. Dupa ce s-a racorit carnea, o scoatem de pe oase si o taiem bucatele. Incingem ulei intr-o cratita incapatoare si rumenim bucatelel de carne, circa 5 minute. Le scoatem si in grasimea ramasa, calim prazul, apoi adaugam rosiile si 2 linguri de ketchup, amestecam si punem si feliile de usturoi. Adaugam carnea si bagam cratita, fara capac, la cuptorul preincalzit pentru circa 5 minute. Repunem cratita pe aragaz la foc mediu, amestecam, adaugam supa de tap, potrivim de sare si piper si “aruncam” in cratita si buchetul garni. Dam iarasi la cuptor pentru circa o ora, cu capac de data aceasta. Dupa o ora, punem cratita pe foc mediu, scoatem buchetul garni, si adaugam legumele: feniculul, apio, morcovul, cartofii si napii si lasam sa fiarba pentru 15 minute. Punem si fasolea verde si mai lasam sa fiarba 20 de minute. Servim cu patrunjel tocat proaspat. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Navarin de tap a la Diana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
|