Nectar de visine

Postat de Constelatialeu in Sirop / Compot
28 Iun 2020 | 5474 vizualizari
Nectar de visine

Anul asta a fost un an bogat in visine, fata de anul trecut cand n-am vazut 2-3 visine in visin.Asa ca am zis sa fac si niste nectar, pe langa, dulceata, gem, sirpo, visine pentru prajituri....asa ca ne-am pus pe adunat, scobit si facut nectar.

Ingrediente

  • 2 galeti pline cu visne ( galeata cu capacitate de 10 kg)
  • 4 kg zahar
  • 1,5 l apa
  • sticlute de nectar 330 g
  • rabdare cat cuprinde

Mod de preparare

Te urci in visin, aduni visinele.

Le speli, apoi le scoti samburii.

Bagi visinele la blender, apoi le pui intr-un tuci incapator.

Adaugi zaharul, apa, amesteci si pui tuciul pe foc, la inceput la foc iute.

Aduni spuma care se formeaza, cand incepe sa clocoteasca, reduci focul la mic si lasi sa fiarba cca 1 ora. 

Intre timp pregtesti sticlutele, le speli, apoi incalzesti cuptorul, stingi focul si bagi sticlutele sa se usuce.

Cand nectarul este gata, dai tuciul de pe foc, scoti sticlutele din cuptor si le umpli cu nectar, capacestii sticlutele, le asezi in tava cuptorului.

Faci focul la cuptor, il reglezi la mic, bagi tava cu sticlute in cuptor si le lasi 30 min. Apoi le scoti din cuptor, le depozitezi in camara si le acoperi cu o patura, le lasi sa se raceasca bine, apoi le duci in beci sau le lasi in camara.

Cand este caldura aia mare si nu mai poti, bagi 2-3 sticlute la frigider, apoi te hidratezi cu un delicios nectar dulce acrisor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de visine" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

Postat de diaconta

Tort cu ciocolată,vişine şi cremă de piersici

 Pentru cele doua blaturi,am procedat la fel,difera doar cantitatile si tava in care le-am copt.Reteta este foarte simpla,trebuie doar sa respectati proportiile,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Desert aromat de vara

Postat de katty

Desert aromat de vara

Pregatim inghetata de vanilie. Punem galbenusurile cu sarea si zaharul intr-o craticioara. Amestecam bine pana  isi dubleaza volumul,apoi adaugam amidonul si turnam cate putin lapte caldut,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.06.2020, 23:54
la 29.06.2020, 00:04
Credeam ca-i ceva de baut !!!... alcoolic )
la 29.06.2020, 06:40
super!
la 29.06.2020, 08:09
la 29.06.2020, 18:36

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking