Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Postat de Ina in Conserve
2 Iun 2019 | 6878 vizualizari
Nectar din capsuni cu menta si lamaie

Excelent in zilele toride si nu numai 

Ingrediente

  • capsuni ( eu am avut doua castroane mari )
  • 1 lamaie mare
  • o mana de frunze de menta
  • zahar dupa gust

Mod de preparare

Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.

Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.

Am pus  peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.

Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .

In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului  iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac. 

Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse  pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.

Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am  adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului. 

Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi. 

Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din capsuni cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume pentru iarna

Postat de rocsi_1612

Tocana de legume pentru iarna

Mai intai de toate pregatiti legumele. Intr-o cratita puneti apa si o transferati pe foc. Cand clocoteste, dati drumul rosiilor spalate si le opariti 5 minute. Le scoateti cu o paleta...

Citeste continuarea

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Postat de Pungasa_Rogue

Zacusca de fasole cu naut si ardei copt

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca, dupa care se caleste in ulei cu o lingurita rasa de sare pana cand devine aurie. Se adauga conservele de fasole si naut cu tot cu zeama si se tin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.06.2019, 19:21
Prea simplu) e mai greu cu spălatul și dustulirea Mulțumesc!!
la 02.06.2019, 19:27
Nu e greu deloc! Merge repede. Fructe sa ai!
la 02.06.2019, 19:31
la 02.06.2019, 19:34
Ce aromat si bun!
la 02.06.2019, 19:38
Mai bine vin la Fetesti sa ma servesti...

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking