Ingrediente
- capsuni ( eu am avut doua castroane mari )
- 1 lamaie mare
- o mana de frunze de menta
- zahar dupa gust
Mod de preparare
Am spalat capsunile si le-am indepartat coditele.
Intr-o oala incapatoare am pus capsunile curatate impreuna cu frunzele de menta. Am stors lamaia peste capsuni si am pus apa rece sa acopere bine capsunile.
Am pus peste capsuni 500 g zahar si am amestecat pentru dizolvare.
Am pornit aragazul si am lasat sa fiarba 5 minute, dupa care am pasat totul in blender .
In functie de consistenta obtinuta am mai adaugat apa pentru diluarea nectarului iar pentru gust am adaugat zahar cat sa ne fie pe plac.
Cu nectarul obtinut am umplut sticle bine spalate si scurse pe care le-am capsat apoi cu capace tinute 5 minute in apa clocotita.
Am sterilizat nectarul intr-o oala tapetata cu hartie de ziar in care am adaugat apa pana ce aceasta a ajuns la 1 cm. de buza capacului.
Dupe 20 minute de fiert am oprit focul si am lasat sticlele sa se raceasca in oala cu apa, pana a doua zi.
Se pastreaza foarte bine peste iarna, in camara sau beci.
Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar din capsuni cu menta si lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
|