Negresa

Postat de Dya in Prajituri
28 Mar 2011 | 20385 vizualizari
Negresa

Reteta preferata pentru Negresa

Ingrediente

  • 25 g margarina,
  • 200 g zahar,
  • 5 linguri cacao,
  • 200 ml lapte,
  • 4 oua,
  • 200 g faina,
  • 1 plic praf de copt
  • crema de ciocolata (glazura)

Mod de preparare

Se pune la fiert margarina impreuna cu zaharul, laptele si cacaoa. Dupa ce da in clocot de cateva ori, se pune compozitia la racit. Se adauga apoi, pe rand, faina, praful de copt, galbenusurile si, la sfarsit,  albusurile batute spuma. Omogenizam aluatul dupa care il punem la copt, intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  pentru 40-50 de minute. Dupa ce se raceste prajiturica putem pune crema de ciocolata sau frisca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (57)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Postat de oanapl

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește...

Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.03.2011, 20:28
Arata foarte bine prajiturica dar la juma de kil de zahar spun "pas". Scump dom'le scump.

Margarina e 25 sau 250?
la 28.03.2011, 20:29
Margarina e 25 de grame,,, cat despre zahar, cred ca se poate si mai putin, dupa gust,,, reteta o am de pe pliculetul de cacao de la Dr. Oetker
la 28.03.2011, 20:33
la 28.03.2011, 20:35
E buna Elena!

la 28.03.2011, 20:38
bunaaa

Vezi toate comentariile (57)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking