Ingrediente
- 200 gr unt;
- 350 gr ciocolata amaruie spune reteta Cristinnei ( aici eu am modificat putin si am pus 200 gr ciocolata cu lapte, si 2 linguri de cacao neagra, plus pentru glazura 1 ciocolata cu lapte si una neagra)
- 300 gr zahar ;
- 4 oua
- 140 gr faina;
- 1/4 pliculet de praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Mod de preparare
Mod de preparare prajitura negresa:
Pe foc mic am topit intr-un ibric untul si in el ciocolata. La mixer am amestecat ouale si zaharul, apoi am adaugat ciocolata topita cu untul , vanilia, faina si praful de copt.
Am mai mixat o vreme pana s-a incalzit cuptorul la 200 grade( in jur de 12 min).
Am pus toata compozitia intr-o tava de Jena tapetata cu hartie de copt si am copt pentru 10 min la 200 grade si apoi pentru inca 10 de minute la 170 si inca 10 min la 180.( Cristinne a lasat la 170 grade numai zece minute, eu am vrut prajitura mai legata).
Scoatem prajitura si o lasam sa se raceasca, turnam deasupra glazura facuta din untul topit si ciocolata topita apoi o taiem si o servim dupa dorinta. Eu am facut pudra la blender cateva migdale si le-am servit deasupra prajiturii .
Cristinne, multumesc inca o data!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|