Negresa

Postat de eduard_09 in Dulciuri
26 Iun 2013 | 3528 vizualizari
Negresa

Multumesc Rocsy pentru reteta

Ingrediente

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 350 g faina
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocale
  • esenta de rom

Glazura

  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita margarina

Mod de preparare

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul si mixam pana devine ca o crema.

Adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca macinata,coaja de portocale,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana se incorporeaza totul.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit cca 35 min pana trece testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca in tava.

Glazura-intr-un ibric adaugam toate ingredientele si punem pe foc mic pana se ingroasa ca un sirop si se topeste margarina.

Turnam siropul peste negresa taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Postat de oanapl

Reteta de negresa cu afine, mure si branza

Iata cum se prepara Reteta de negresa cu afine, mure si branza Se pune ciocolata în cafeaua fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește...

Citeste continuarea

Desert negresa cu halva, de post

Postat de mirela0911

Desert negresa cu halva, de post

Intr-un bol se amesteca apa minerala cu zaharul si sarea pana ce acestea se dizolva. Se toarna uleiul apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de roscove, cernute. Se omogenizeaza bine...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.06.2013, 09:48
Place!
la 26.06.2013, 09:48
Place
la 26.06.2013, 09:56
la 26.06.2013, 09:57
apetisanta rau negresa ta!
la 26.06.2013, 10:03

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking