Ingrediente
- 5 oua
- zahar 1 cana (250ml) si jumatate
- 1 cana lapte
- 2 cani faina
- 2-3 linguri cacao
- un praf de copt
- 1 pachet unt
- esenta de rom
- nuca de cocos,nuca macinata(optional)
Mod de preparare
Intr-o craticioara se pune zaharul, laptele si cacaoa si se pun pe foc pana ce zaharul se topeste.Se trage de pe foc si se adauga untul la temperatura camere si esentai.Se amesteca pana ce se topeste unutul complet.din compozitia obtinuta se opresc 15linguri ce vor servi drept glazura.Se lasa sa se raceasca complet.
Se separa ouale.Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se incorporeaza pe rand in compozitia de cacao,amestecand cu un tel.Apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.La fianl se incorporeaza spuma de albus si se amesteca cu o spatula de joc in sus pentru a nu se lasat spuma.Se omogenizeaza bine.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se toarna compozitia si se da a cuptorul preincalzit la foc mediu, pana ce trece testul scobitorii.
Cat este calda, se toarna peste prajitura cele 15 lg de glazura oprite anterior.Se presaranuca de cocos, zahar pudra,nuca macinata, ce vrea fiecare.Se lasa la racit dupa care se portioneaza si se serveste:)
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (4)
|