Negresa a la Alina

Postat de nico15 in Prajituri
14 Mar 2012 | 3256 vizualizari
Negresa a la Alina

Ingrediente

  • Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
  • 500 g zahar
  • 1 pachet de unt
  • ¾ de pahar de lapte
  • 4 linguri de cacao
  • Ingrediente:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • coaja de lamaie (nuci, migdale sau stafide)
  • 1 fiola de rom
  • 150 g de zmeura / nuca de cocos / migdale fulgi
  • optional 30 g de unt

Mod de preparare

Se ia o cratita in care se vor pune urmatoarele ingrediente: zaharul, untul, laptele si cele patru linguri de cacao si se lasa sa fiarba, se va da in vreo trei clocote dupa care se va lasa sa se raceasca.
Dupa ce s-a racit se ia din sosul de ciocolata aproximativ 15 linguri si mai adaugam inca 2 linguri de cacao, amestecam bine si lasam deoparte, aceasta ne va folosi pentru glazura.
Cele patru oua se vor separa, albusurile se vor bate bine spuma, iar galbenusurile se vor adauga pe rand numai dupa ce precedentul galbenus a fost incorporat total in sosul de ciocolata. Dupa ce am adaugat cele patru galbenusuri vom alterna adaugand faina cernuta bine in care am adaugat praful de copt si albusurile, cautand sa aeram compozitia, se va amesteca numai cu spatula(manual) nu la robot. Aici vom adauga ce dorim: nuci, migdale, stafide si incorporam.

Dupa care luam o tava potrivita(35/25) o ungem cu ulei adaugam hartie de copt si punem compozitia noastra, se va coace la cuptor 35 de minute la 180°C(treapta 4).

Inainte de a o scoate de la cuptor verificam sa fie facuta, daca este, o scoatem si o insiropam, dupa cum urmeaza in 30 ml de apa punem o lingura de zahar si fiola de rom dam in clocot pe aragaz si adaugam peste negresa noastra, tot atunci cand este calda se poate adauga si fulgii de nuca de cocos care ii va da un gust deosebit.

Dupa aceea vom adauga si glazura, daca s-a intarit o mai punem cateva secunde pe foc si o adaugam peste prajitura noastra.

Atentie nu se taie fierbinte, se asteapta si se va taia rece.

Se poate servi cu sos de zmeura/capsuni, fructele se vor blenda, iar intr-o tigaie pe foc adaugam o lingura de zahar, 1 cubulet de unt si la final sosul rezultat din fructele blendate.


Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa a la Alina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura pufoasa cu capsuni

Spalam bine capsunile, le stergem cu un servetel. Indepartam coditele, le taiem in sferturi, daca sunt mai mari le taiem in mai multe bucati. Galbenusurile le mixam spuma cu zaharul. Incorporam...

Citeste continuarea

Prajitura cu branza si orez

Postat de merisor67

Prajitura cu branza si orez

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute. Am lasat orezul la fiert...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.03.2012, 05:40
sunt prime deci primesc sigur
la 15.03.2012, 08:06
delicioasa
la 15.03.2012, 08:17
Revizuieste un pic cantitatile la cacao; apare de 2 ori...
la 15.03.2012, 10:53
la 15.03.2012, 11:32
Delicioasa

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking