Ingrediente
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
- 50 gr margarina Rama
- o cana cu zahar
- o cana cu faina
- 200 ml lapte
- 50 gr cacao neagra
- 4 oua mari
- o lingurita cu praf de copt
- esente de rom/vanilie dupa gust
- pentru decor: sirop de zahar ars/fulgi de ciocolata/ornamente ciocolatoase
Mod de preparare
Punem laptele la fiert, adaugand zaharul, cacaoa si margarina.
Dupa ce a dat in clocot de cateva ori, omogenizam compozitia (daca mai este necesar) si o lasam sa se raceasca treptat.
Incorporam galbenusurile, esentele si faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Compozitia astfel obtinuta, o amestecam usor cu albusurile batute spuma (tare), omogenizand totul.
Turnam compozitia intr-o tava de yena, unsa cu putina margarina.
Se coace la foc potrivit.
Dupa racire, se orneaza dupa plac. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|