Desert negresa ciocolatoasa

Postat de panacris in Prajituri
28 Mai 2022 | 3658 vizualizari
Desert negresa ciocolatoasa

Mno să nu fiți haplea ca și mine! Când am parcurs cantitatea ingredientelor pentru această rețetă, m-i s-au părut că-s prea puține, așa că am dublat! 2 ouăăăăă .... :D Mare greșeală am făcut :D Până la urmă am împărțit ingredientele uscate în două boluri, am urmat apoi pașii, în fiecare bol, apoi am îmbinat  cele doua aluaturi într-un bol mai mare, ca se se echilibreze toate ingredientele! ;)  Să nu faceți ca mine!!!  

Ingrediente

  • Lapte cca. 280 ml,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Ulei de floarea soarelui cca. 60 ml,
  • Făină alba de grâu 000 ccaa. 250 g,
  • Esență de rom 1 fiolă sau o lingură,
  • Pudră de cacao neagră 55 g,
  • Unt cca. 60 g,
  • Sare de mare ½ linguriță.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată neagră cca. 100 g,
  • Unt cca. 50 g.
  • Pentru topping:
  • Zmeură liofilizată ( uscată/deshidratată) cca. 2 linguri.

Mod de preparare

Făina și pudra de cacao se cern într-un bol adânc. Apoi se adaugă zahărul, ouăle și se amestecă ușor. Se adaugă untul lichefiat, uleiul și se amestecă energic până se ce înglobează toate ingredientele. Se asezonează de sare și esența de rom și se amestecă ușor.

Apoi se toarnă aluatul obținut într-o tavă tapetată cu foaie de pergament sau unsă cu puțin unt/ulei și pudrată cu făină.

Prăjitura se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 45 de minute la 180 grade, până ce trece testul scobitorii.

Se însiropează prăjitura cu cca. 250 ml lapte rece și se lasă la răcit.

Pentru glazură:

Se topește ciocolata întru vas la Bain Marie, timp de 2 minute după ce fierbe, amestecându-se continuu, apoi se toarnă peste prăjitură.

Se decorează cu zmeură liofilizată sau se lasă simplă.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa ciocolatoasa

Postat de mirela0911

Desert negresa ciocolatoasa

Intr-o cratita se pun untul, zaharul, cacaua si laptele. Se pune pe foc sa se topeasca si se lasa sa dea 3 clocote. Din siropul format se iau 14 lg si se pune intr-o craticioara mai mica. ...

Citeste continuarea

Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

Postat de Meea

Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

  Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.05.2022, 21:29
la 28.05.2022, 22:20
Buna ciucalatoasa asta, mergea un mot de frisca
la 29.05.2022, 00:14
Buna pentru ,, five a clock ,,
la 29.05.2022, 08:32
Delicioasa!
la 29.05.2022, 09:18
lCleme am avut și frișcă, dar din aia la tub. Cine dorește își pune!

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking