Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

Postat de Meea in Prajituri
20 Apr 2019 | 3462 vizualizari
Desert negresa ciocolatoasa cu budinca

 Îmi cer scuze.... mii de scuze! Dar această delicioșenie ciocolatoasă, cea pe care o vezi în poze, este absolut divină! Atât de multă ciocolată, atât de delicioasă, atât de pufoasă, atât de suculentă, atât de orice exprimă un gust nemaipomenit! Trebuie să o încerci! Ai nevoie să fii fericită azi! De ce tocmai azi?
         Păi ia pune-te în pielea mea: o zi senină de primăvară, ora 14, încă destul timp pentru gătit și toate cele și, fără să vrei, ți se taie cheful de tot. De ce? S-A LUAT APA! Acum, pot trăi fără curent sau fără mașină, dar chiar fără apă înseamnă un chin pentru mine... Parcă fix în ziua aceea aveam nevoie de apă mai mult decât niciodată! Nu beau eu multă apă pe zi, dar atunci mi s-au uscat buzele... nu mai vedeam bine! Auzeam doar apă curgând... Îmi trebuia apă la orice! Aveam nevoie de apă și să respir, stii? Întotdeauna când nu mai ai ce ai avut, îți trebuie musai după aceea! Și am făcut și eu o prăjitură ca tot omul și s-a umplut chiuveta ca niciodată. Știau și vasele că nu e apă? Câte vase puteam folosi pentru o prăjitură ca aceasta? Parcă și în bucătărie am murdărit orice colțișor. Și apoi, același episod, te murdărești, fugi să te speli și nu e apă. Vrei să fierbi ceva și nu e apă. Ți-e sete și nu e apă. Parcă nici să rostești cuvântul „apă” nu mai poți ha! Ei bine, până la urmă a venit și apa, dar prea târziu! Deja mă obișnuisem fără....

Ingrediente

  • Negresa:
  • 100 g unt
  • 100 g zahăr
  • 150 ml lapte
  • 100 g ciocolată
  • 3 ouă
  • 100 g făină
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 3 linguri cacao
  • Ingrediente topping:
  • budincă de ciocolată
  • fructe de pădure
  • fructe deshidratate

Mod de preparare

 

Amestecăm untul, zahărul, laptele și ciocolata pe foc mic până când se omogenizează ingredientele. Lăsăm amestecul la răcit și apoi adăugăm gălbenușurile. Amestecăm până când gălbenușurile s-au încorporat. Punem făina, praful de copt și cacaua și amestecăm ușor, cu mișcări ample de jos în sus.

Separat, mixăm albușurile până când obținem o spumă tare. Punem albușurile peste blatul cu cacao. Amestecăm ușor. Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și punem bucăți de ciocolată pe deasupra. Următorul pas este foarte important! Am lăsat blatul la copt pentru exact 20 de minute, la foc mediu, în cuptorul preîncălzit! Este foarte important să nu coaceți prea mult blatul, deoarece se va usca și nu va mai avea acea consistență ciocolatoasă. Bineînțeles că este absolut delicioasă negresa și simplă, dar eu am vrut să pun deasupra budincă de ciocolată și câteva fructe de pădure și fructe deshidratate. Nu trebuie să mai aștepți nimic, prăjitura ta delicioasă este gata!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa ciocolatoasa cu budinca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Postat de privatelaura

Negresa cu caramel, nuca si bezea

Untul moale, semintele de vanilie si zaharul le mixam spuma foarte bine. Adaugam ciocolata topita, cacaoa. Adaugam cate un galbenus, amestecand in continuare. Laptele il turnam putin cate putin,...

Citeste continuarea

Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

Postat de licurici_lra

Prajitura cu mango caramelizat, crema de vanilie si frisca

Am separat albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si zaharul vanilat, cam 5 min, pana s-a topit zaharul, apoi am adaugat cate o lingura de ulei, mixand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.04.2019, 17:04
la 20.04.2019, 17:08
la 20.04.2019, 19:39
Important este că ai făcut această bunătate cu ciocolată, chiar dacă apa a lipsit câteva ore... Am mai pățit și noi din astea și știu precis că e de groază...!
la 20.04.2019, 20:14
Ce bunatateee! Imi place mult!
la 20.04.2019, 22:38

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking