Ingrediente
- 160 gr faina
- 4oua
- 200 gr ciocolata neagra( 75% cacao)
- 250 gr unt gras( 85%)
- 250 gr zahar brun
- 1 lingurita espresso instant( sau ness)
- 1 lingurita praf copt stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie
- un praf de sare
- vanilie
- coaja de portocala( daca nu va place, renuntati) esenta de rom...ce arome va mai plac
- obligatoriu zmeura si afine alaturi si zahar pudra vanilat pentru decor
Mod de preparare
Intr-un vas larg topim untul complet la foc foarte mic si in el vom topi ciocolata. Lasam putin la racit, adaugam zaharul vanilia, praful de sare si mixam bine. Punem vasul intr-un vas cu apa rece si racim compozitia.
Vom adauga ouale pe rand si vom mixa bine dupa fiecare.
Punem si cafeaua( ness) si mixam foarte bine, adaugam restul aromelor.
Vom pune la final faina si praful de copt stins cu zeama de lamaie.
In tava tapetata cu foaie de copt turnam compozitia si o nivelam.
Eu am avut o tava intinsa dreptunghiulara cu inel culinar.
Coacem prajitura pentru 15 minute la 180 de grade. Puteti face testul cu scobitoarea, si desigur in funcite de tava in care o coaceti e posibil sa stea 5 minute in plus.
Racim prajitura si ne delectam cu ea dupa ce o pudram, alaturi de de zmeura si afine...ah ce combinatie incredibila, careia i-am declarat dragoste pentru totdeauna :)!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (40)
|