Negresă cu cremă de brânză (urdă)

Postat de diaconta in Prajituri
7 Sep 2014 | 6423 vizualizari
Negresă cu cremă de brânză (urdă)

O reţetă pe cât de simplă pe atât de gustoasă. Nu este nici un secret că îmi place foarte mult blatul de negresă, iar în combinaţie cu brânza, nu poate fi decât delicioasă. Eu am folosit urdă pentru că este dulce, are o textură foarte cremoasa şi nu înmoaie blatul cât timp stă la cuptor. Puteţi însă să folosiţi brânză de vaci sau mascarpone.

Ingrediente

  • Ingrediente blat negresa:
  • 150 g unt
  • 300 g ciocolata 55% cacao
  • 50 ml lapte
  • 3 oua
  • 110 g zahar
  • 250 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • Sare
  • Ingrediente crema de brânza:
  • 50 g urdă
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • Coaja de lamâie
  • vanilie

Mod de preparare

Untul, ciocolata rupta bucati si laptele le-am pus într-o cratita, la foc mic pâna când ciocolata s-a topit si am obtinut un amestec omogen.

Am lasat sa se raceasca.

Ouale le-am mixat cu zaharul, apoi am pus amestecul de ciocolata racit.

Faina am amestecat-o cu  sarea si praful de copt si am încorporat-o cu ajutorul unui tel în amestecul ciocolatos.

Am pus compozitia în tava de 30x20 cm în care am pus hârtie de copt.

Urda am mixat-o cu zaharul si oul batut.

Am pus coaja de lamâie si vanilia.

Am luat cu lingura din crema de brânza si am pus din loc în loc peste compozitia de blat.

Am amestecat putin deasupra brânza cu restul compozitiei cu ajutorul unei furculite.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade 25-30 de minute.

Este util sa verificati cu o scobitoare când este copt.

Am portionat dupa ce s-a racit.

 

 

 

Să aveţi poftă !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu cremă de brânză (urdă)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chec negru

Postat de gabrielacuisine

Chec negru

Intr-o craticiora de inox punem la incalzit margarina taiata cubulete, zaharul si laptele. Cand margarina este topita si zaharul este dizolvat, tragem craticioara de pe foc si adaugam cacaoa...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Postat de privatelaura

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

Iata cum se prepara Prajitura cu foi si gem de prune: Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu un mixer, apoi se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2014, 22:12
Am vazut-o pe facebook si tare mi-a placut! O s-o fac si eu.
la 07.09.2014, 22:15
Gaby,am incercat si o alta reteta care surorilor mele le-a iesit foarte bine,mie nu ))Asa ca am compus o reteta a mea )tare mi-a placut
la 07.09.2014, 22:22
Arata senzational! Am si eu o negresa dar fara branza...daca postai mai devreme...renuntam la reteta mea...si-o probam pe a ta...ca tot am luat ieri urda ))...Minunata Diuta scumpa!
la 07.09.2014, 22:28
ce bine arata! Vin si eu la o portie...
la 07.09.2014, 22:31
buna buna

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking