Ingrediente
- pt negresa
- 150 g unt
- 125 g ciocolata neagra
- 3 oua
- 1 1/4 cana zahar
- 1 zahar vanilat
- 1 cana faina alba
- 1/4 cana cacao
- 1/2 cana nuci taiate marunt
- pentru crema
- 750 gr crema de branza sau branza de vaci foarte cremoasa (eu prefer crema de branza de la Dr Oetker)
- 3/4 cana zahar
- 1 zahar vanilat
- 1/2 cana smantana foarte grasa
- 3 oua
Mod de preparare
Topiti untul si ciocolata intr-o oala, pana se omogenizeaza, apoi adaugati restul ingredientelor si amestecati bine, la fel, pana la omogenizare. Intr-o forma de copt (eu prefer forma de copt cu pereti detasabili) adaugati amestecul obtinut. Coaceti cam 25 de minute la foc mediu (sau faceti proba scobitorii). Scoateti blatul din cuptor si lasati-l sa se racesca.
Amestecati crema de branza, zaharul, vanilia cu mixerul sa se incorporeze bine ,bine. Apoi adaugati smantana, iar la sfarsit puneti si ouale si amestecati iar pana la omogenizare.
Turnati amestecul obtinut peste negresa racita si dati la cuptor cam 30 sau 40 de minute, pana se intareste crema de branza (pana face o crusta frumoasa si rumenita). Se da la frigider pana a doua zi, se scoate si puteti rade deasupra ciocolata neagra sau puteti orna cu un topping de ciocolata sau de caramel.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (19)
|