Negresa cu crema de capsuni si vanilie

Postat de Creatsa in Prajituri
17 Noi 2013 | 7135 vizualizari
Negresa cu crema de capsuni si vanilie

Si pentru cei care nu tin post am pregatit o prajitura buna,buna :)

Ingrediente

Blat:

  • 125 g zahar alb
  • 125 g zahar brun
  • 5 oua
  • 250 g ciocolata neagra
  • 250 g unt
  • 2 linguri cacao
  • 230 g faina
  • 100 g miez de nuca tocat

Glazura:

  • 200 g ciocolata cu lapte/neagra
  • 60 ml frisca lichida

Crema 1:

  • 1 plic crema cu gust de capsuni
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida

Crema 2:

  • 1 plic crema cu gust de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

Mixeaza ouale cu zaharul alb si zaharul brun pana isi dubleaza volumul,se deschid la culoare si devin cremoase. Adauga apoi cacaua si mai mixeaza cateva secunde pana se incorporeaza. Topeste ciocolata cu untul pe baie de abur. Adauga nuca tocata si faina si omogenizeaza. Adauga ouale peste crema de ciocolata amestecand usor cu un tel pana se incorporeaza bine.

Tapeteaza o tava (35/25 cm) cu hartie de copt si coace blatul in cuptorul preincalzit pentru 30-35 de minute(testul scobitorii) Lasa blatul la racit ,indeparteaza marginile si portioneaza-l in bucati potrivite(15-18 bucati)

Glazureaza fiecare prajitura cu ciocolata topita apoi baga-le la frigider pana se intareste glazura.

Pentru crema de capsuni mixeaza laptele cu praful pentru crema apoi adauga treptat frisca lichida si mixeaza pana obtii o crema spumoasa si aerata. La fel procedezi si cu crema de vanilie.

Pe fiecare prajitura spriteaza cate un mot de crema de capsuni si unul de crema de vanilie. Decoreaza cu ciocolata rasa sau dupa preferinte si da prajiturile la rece pana in momentul servirii. Sunt absolut delicioase si cremoase!


Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de capsuni si vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (30)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

Postat de RuxyRux

Brownies cu branza dulce si dulceata de capsuni

Untul si ciocolata se topesc intr-un vas, la foc mic. Se trage vasul de pe foc, se lasa la racorit, apoi se pun pe rand, amestecand bine dupa fiecare: zaharul, ouale, vanilia, faina si praful de...

Citeste continuarea

Negresa cu cafea

Postat de Criss

Negresa cu cafea

Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza. Adaugam unul cate unul cele 6 oua si mixam bine dupa fiecare. Nu adaugam urmatorul ou decat dupa ce oul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.11.2013, 14:50
Minunat
la 17.11.2013, 14:53
tu esti cofetareasa sefa aici pe site! Nu te intreb cand faci atatea prajituri, ci cand le mancati? Esti tare priceputa, multe din retetele tale se afla la mine la favorite. Bravo Lavinia!
la 17.11.2013, 14:55
yuuuumy
la 17.11.2013, 15:07
la 17.11.2013, 15:08
delicioasa negresa

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking