Ingrediente
- 1 ou
- 1 cana zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 jumate cana ulei
- 1 cana lapte (caldut)
- 2 cani faina
- 1 lingura de bicarbonat rasa stins cu lamaie
- 3 linguri cu gem (nu dulceata)
- 3 linguri cacao
- 1 praf de sare
- nuci sau bucati de ciocolata (optional)
- 1 budinca de vanilie preparata dupa indicatiile de pe plic (optional)
Mod de preparare
Se freaca oul cu zaharul cu lingura de lemn, se adauga uleiul, laptele, gemul. Se amesteca bine, apoi se adauga bicarbonatul (praf, nu trebuie stins cu nimic), faina si cacaoa. Compozitia este destul de moale, dar nu e nicio problema, asa trebuie sa fie, de consistenta unei smantani mai groase. Copiilor mei le place sa pun o mana-doua de nuca taiata grosier sau ciocolata rupta in bucati.
Compozitia se pune in tava unsa cu unt sau ulei, si tapetata cu faina, sau cu hartie de copt.
Se coace la foc mediu cam 30 de minute, in functie de cuptor. Se incearca cu scobitoarea si scobitoarea trebuie sa iasa curata din aluat. Daca doriti, puteti sa puneti si o budinca deasupra, dupa ce se raceste, dar se poate servi si simpla, cu zahar praf.
Se taie in patrate cand s-a racit.
Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
|