Ingrediente
- 2 oua
- 2 cani de zahar
- 4 cani de faina
- 1 cana ulei
- 2 cani de lapte
- sare
- 6 linguri cacao
- 2 linguri rase de bicarbonat de sodiu
- 6 linguri de gem de prune
- 100g ciocolata alba
Mod de preparare
Mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana devine o crema albicioasa, treptat adaugam uleiul mixand in continuu, apoi punem si laptele in strat subtire, devine o compozitie lichida, peste aceasta adaugam gemul, il omogenizam si pe acesta in compozitie.
Amestecam faina cu bicarbonatul de sodiu si cacaoa si le adaugam in compozitia lichida, amestecand usor cu mixerul pana la omogenizare. Ciocolata o rupem bucatele mici si o punem in umplutura. Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru cca. 50 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Dupa ce o scoatem o lasam putin sa se raceasca si o pudram cu zahar pudra sau nuca de cocos.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem acrisor de prune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
|