Negresa cu gem de caise si crema de branza

Postat de oanapl in Prajituri
26 Feb 2017 | 3354 vizualizari
Negresa cu gem de caise si crema de branza

Negresa e una dintre prajiturile noastre preferate. Se pregateste rapid si, indiferent ca adaugi fructe, branza,nuci, alune...iese la fel de delicioasa. De data aceasta, am adaugat gem de caise. Am avut parte de ajutorul fetitei mele, iar prajitura a iesit delicioasa. Am folosit mixerul cel nou, castigat la concursul organizat de dvs si am fost foarte multumita de el. 

Ingrediente

  • 25 g cacao neagra
  • 75 ml apa
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 60 ml ulei
  • 140 g faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de rom
  • pentru crema de branza:
  • 250g mascarpone
  • 3 linguri zahar macinat
  • esenta de vanilie
  • 1 lingura faina
  • 6 linguri gem de caise

Mod de preparare

Pui cacaua intr-un vas si torni apa clocotita, amestecand continuu, pana la omogenizare, apoi lasi la racit. Strecori compozitia, pentru a nu ramane cocoloase de cacao. Bati albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugi jumatate din cantitatea de zahar si mixezi pana obtii o bezea lucioasa, care face tepi atunci cand scoti paletele mixerului. Galbenusurile le freci cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar, pana devin albe si cremoase. Adaugi treptat uleiul, esenta de rom, apoi compozitia de cacao racita.

Incorporezi faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit, in 2-3 reprize, bezeaua. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt. (eu am folosit o tava mare si doua mititele, in forma de inima).

Pentru crema de branza, amesteci branza cu oul, faina si zaharul pana cand devine o crema omogena. Adaugi vanilia la final. Pui cate o lingura din crema de branza peste blatul din tava, din loc in loc. Adaugi cu o lingura si gemul de caise, din loc in loc. Cu ajutorul unei furculite, marmorezi usor compozitia.
Dai tava la cuptorul incins la 180 de grade C. Coci prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoti prajitura din cuptor si o lasi la racit in tava, apoi o poti felia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de caise si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta-floare cu mac

Postat de Corina33

Placinta-floare cu mac

Pentru aluat se amesteca faina cu drojdia, sarea si coaja de lamaie intr-un bol. In alt bol se amesteca laptele cu zaharul si untul moale, dupa care se adauga si oul batut. Se toarna...

Citeste continuarea

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Postat de diaconta

Pandispan cu fructe si crema fina de branza

Am pregatit mai întâi pandispanul. Am separat albusurile de galbenusurile oualor. Am mixat albusurile cu un praf de sare iar când spuma a devenit mai ferma,am adaugat...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.02.2017, 17:39
la 26.02.2017, 17:50
mor dupa combinatia asta
la 26.02.2017, 19:14
Imi place foarte mult prajitura ta!
la 26.02.2017, 19:32
la 26.02.2017, 21:01

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking