Ingrediente
- 250 ml apa rece
- 200 gr zahar tos
- 3 linguri ulei floarea soarelui
- 300-350 gr faina alba tip '00'
- 1\2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
- 3 linguri gem de prune
- un varf de sare
Mod de preparare
Punem intr-un bol apa impreuna cu zaharul si mixam la treapta cea mai mica a mixerului pana ce zaharul s-a topit .
Adaugam uleiul si mixam usor in continuare.
Punem faina cernuta impreuna cu praful de copt si amestecam bine avand grija sa nu se faca cocoloase .
Adaugam cacaua,amestecam si la urma punem gemul de prune si amestecam totul bine .
Tapetam o tava dreptunghiulara cu hartie de copt ( sau ungem cu unt si tapetam cu faina ) si turnam compozitia.
Nivelam si dam tava la cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 20 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca prajitura este coapta .
Dupa preferinta pudram cu zahar pudra desi prajitura este deja destul de dulce de la gem .
Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu gem de prune ( de post )" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|