Ingrediente
- 200 grame unt
- 400 grame zahar
- 200 ml lapte
- 1 praf de copt
- 6 linguri pudra de cacao
- 13 linguri faina
- 4 oua
- coaja rasa de lamaie
- esenta de rom
- 2 pachetele zahar vanilat
- Pentru decor:
- -bomboane (inimoare)
Mod de preparare
Amesteci intr-o craticioara untul, laptele, zaharul vanilat si pudra de cacao. Fierbi 2-3 clocote si dai vasul deoparte. Opresti din aceasta compozitie 15 linguri, intr-un bol, restul lasi sa se raceasca. Cand compozitia s-a racit, adaugi 4 galbenusuri, coaja rasa de lamaie, esenta de rom si faina cernuta cu praful de copt. La final, adaugi 4 albusuri batute spuma tare si amesteci usor pentru a pastra compozitia aerata. Torni compozitia intr-o tava dreptunghiulara unsa si tapetata,o nivelezi si o coci, la foc potrivit circa 40de minute.
Cand este gata coapta, scoti prajitura, o glazuzezi cu 15 linguri de crema pastrate si lasi prajitura sa se raceasca pana a doua zi.
O portionezi, o decorezi cu bomboane, apoi o servesti.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu inimoare" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (6)
|