Negresa cu menta si rubarba

Postat de andaoana in Prajituri
22 Iun 2015 | 2431 vizualizari
Negresa cu menta si rubarba

Uneori o prajitura simpla si comuna o putem transforma intr-una care sa te faca sa spui wow . Asa s-a intamplat cu negresa mea , pe care am facut-o cu ciocolata mentolata si alaturi de ea am pus rubarba aromata si crema de vanilie .

Ingrediente

  • Pt blat :
  • -5 oua
  • -100 gr cicocolata cu menta
  • -100 gr unt
  • -3 linguri zahar
  • -8 linguri faina
  • -1 lingurita praf de copt
  • Pt crema :
  • -3 galbenusuri
  • -500 ml lapte
  • -2 linguri faina
  • -100 ml frisca
  • -1 pastaie vanilie
  • -3 linguri de zahar
  • Pt rubarba
  • -3 tije de rubarba
  • -0,5 cm ghimbir
  • -2 linguri zahar
  • -1 portocala

Mod de preparare

Ciocolata o topim impreuna cu untul pe foc mic, avand grija sa nu fiarba . O lasam deoparte sa se raceasca.

Pana se raceste ciocolata putem pregati rubarba : taiem frunzele si portionam tijele de rubarba ;le taiem cam de 5 cm lungime. Le asezam intr-o tava astfel incat sa nu fie suprapuse. Presaram deasupra zahar, ghimbir taiat marunt sau razuit si sucul de la o portocala.

Pornim cuptorul la 180 grade si cand este cald punem rubarba pentru 10 minute , pana cand se inmoaie .

Luam ciocolata rece, la temperature camerei , si cu mixerul incorporam ouale , amestecand bine dupa fiecare .

Adaugam zaharul, faina si praful de copt .

Omogenizam bine si turnam intr-o tava de 20 x30 pe care am pregatit-o in prealabil. Coacem la 180 grade pana trece testul scobitorii .

Scoatem din cuptor si lasam la racit.

Acum avem rubarba si negresa gata , asa ca vom face o crema de vanilie .

Intr-un vas punem ouale , zaharul si faina si omogenizam. Usor incepem sa adaugam laptele si la final punem pastaia de vanilie taiata in jumate pe lungime .

Punem pe foc si amestecam incontinuu pana se face ca si o smantana mai groasa. Mai puteti adauga zahar , asta daca doriti mai dulce .

Racim rapid , in apa rece si cand este rece adaugam smantana . Batem cu mixerul pana se aereaza putin , va fi usor pufoasa .

Portionati negresa , asezati bucati pe farfurie , peste ea puneti crema aromata si langa bucati de rubarba.

 

Serviti cu drag . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu menta si rubarba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

Postat de mirela0911

Prajitura cu crema de branza si zmeura - Reteta nr. 400

Blatul: Se separa ouale. Galbenusurile se mixeaza bine cu un praf de sare si 120 g zahar pana obtinem o compozitie cremoasa si albicioasa. Se adauga pe rand uleiul si laptele, mixand la viteza...

Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de lime

Postat de rocsi_1612

Desert prajitura cu crema de lime

Blatul:  Albusurile le mixati spuma cu un praf de sare. Cand s-au intarit, adaugati zaharul, mixati bine, apoi uleiul. Adaugati faina, praful de copt, zeama de lamaie, vanilia si amestecati...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.06.2015, 12:10
interesanta reteta ta
la 22.06.2015, 12:16
FOARTE INTERESANTA....
la 22.06.2015, 12:22
la 22.06.2015, 12:30
Ce buna trebuie să fie!
la 22.06.2015, 13:17
interesanta reteta

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking