Negresa cu mousse de ciocolata

Postat de stefy_a in Prajituri
19 Oct 2016 | 3912 vizualizari
Negresa cu mousse de ciocolata

Ingrediente

  • Blat:
  • - 150 g ciocolata cu lapte
  • - 170 g unt/margarina
  • - 3 oua
  • - 200 g zahar
  • - 200 g faina
  • - 2 linguri cacao
  • - 1/2 plic de praf de copt
  • - esenta
  • Mousse de ciocolata:
  • - 150 g ciocolata
  • - 250 g frisca lichida
  • - 10 g gelatina
  • Decor:
  • - alune
  • - bombonele
  • - fructe

Mod de preparare

Blat:
- ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata

- se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din nou

 - in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia pregatita si se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul "scobitoare"

- cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit

Mousse de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun intr-o cratita ,la foc mic, pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se pune intr-un castron la frigider pentru a se raci
- cand s-a racit complet se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa
- gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa, apoi se topeste la microunde, se adauga peste amestecul de ciocolata si se omegenizeaza bine
- in tava in care am copt blatul, se adauga folie alimentara ca si tapet si se aseaza blatul racit
- peste acesta se adauga mousseul de ciocolata, se uniformizeaza si se lasa la frigider circa 3-4 ore (la mine stratul de mousse de ciocolata a iesit ff subtire pentru ca am facut putin fata de cantitatea care o aveam in reteta pentru ca am avut putina frisca in casa - se decoreaza cum doriti inainte de a o lasa la frigider

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

Postat de RuxyRux

Desert prajitura cu branza dulce, lamaie si lapte auriu

Se mixeaza ouale impreuna cu zaharul timp de 7 minute, pana ce compozitia creste de trei ori in volum. Se adauga lingura cu lingura branza de vaci, apoi si smantana, in acest timp se mixeaza in...

Citeste continuarea

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Postat de oanapl

Desert prajitura razuita cu blat de cacao si umplutura de mere si branza

Cerni făina și cacaua într-un castron. Adaugi zahărul, esența de rom, praful de sare, ouăle și untul tăiat bucățele. Frămânți cu mâna toate ingredientele până...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.10.2016, 08:27
la 19.10.2016, 08:47
la 19.10.2016, 08:50
la 19.10.2016, 21:08
Ce pufosenie bunaaaa!
la 20.10.2016, 04:46
ce fain arata

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking