Ingrediente
- Blat:
- - 150 g ciocolata cu lapte
- - 170 g unt/margarina
- - 3 oua
- - 200 g zahar
- - 200 g faina
- - 2 linguri cacao
- - 1/2 plic de praf de copt
- - esenta
- Mousse de ciocolata:
- - 150 g ciocolata
- - 250 g frisca lichida
- - 10 g gelatina
- Decor:
- - alune
- - bombonele
- - fructe
Mod de preparare
Blat:
- ciocolata se rupe bucari si se pune la topit impreuna cu untul/margarina
- ouale se mixeaza cu zaharul pana ce acesta se topeste si peste acestea se adauga amestecul de ciocolata
- se omogenizeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, praful de copt si cacao si se omogenizeaza din nou
- in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga compozitia pregatita si se da la cuptor la foc potrivit pana trece testul "scobitoare"
- cand este gata se scoate din tava si se lasa la racit
Mousse de ciocolata:
- ciocolata rupta bucati impreuna cu frisca se pun intr-o cratita ,la foc mic, pana se topeste ciocolata(amestecul nu trebuie sa fiarba!!!!)
- cand s-a topit ciocolata se ia de pe foc si se pune intr-un castron la frigider pentru a se raci
- cand s-a racit complet se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa
- gelatina se hidrateaza in cateva linguri cu apa, apoi se topeste la microunde, se adauga peste amestecul de ciocolata si se omegenizeaza bine
- in tava in care am copt blatul, se adauga folie alimentara ca si tapet si se aseaza blatul racit
- peste acesta se adauga mousseul de ciocolata, se uniformizeaza si se lasa la frigider circa 3-4 ore (la mine stratul de mousse de ciocolata a iesit ff subtire pentru ca am facut putin fata de cantitatea care o aveam in reteta pentru ca am avut putina frisca in casa - se decoreaza cum doriti inainte de a o lasa la frigider
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mousse de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|