Negresa cu nuca multa si stafide

Postat de merisor67 in Prajituri
15 Iul 2012 | 7188 vizualizari
Negresa cu nuca multa si stafide

Este prajitura preferata a unuia din baietii mei si i-am promis ca o fac. Am vrut initial sa o fac pe cea cu caise, dar mi-a fost lene sa ajung pana in piata, asa ca am facut cum am stiut eu.

Ingrediente

  • 1 pachet unt
  • 6 oua
  • 6 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri cacao
  • 400 g nuca(jumatate macinata fin si jumatate taiata bucati mai mari)
  • 100g stafide
  • sare
  • 1 ceasca lapte
  • esenta si coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile,  cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.

Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g). 

Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.

Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor  cca 40', pe urma se lasa la racit.

Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca multa si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (16)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Postat de rocsi_1612

Desert briose cu capsuni, crema mascarpone cu frisca si lime

Briosele: Topiti untul, il lasati sa se racoreasca. Intr-un bol puneti ouale, presarati un praf de sare. Incepeti sa le mixati, cand incep sa prinda volum adaugati zaharul treptat, mixand...

Citeste continuarea

Desert placinta cu gem de gutui

Postat de mirela0911

Desert placinta cu gem de gutui

Intr-un bol se amesteca oul cu zaharul, zaharul vanilat, laptele si uleiul. Se omogenizeaza bine apoi se adauga faina si praful de copt, amestecand pana obtinem o compozitie mai groasa. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.07.2012, 11:18
Neaaaaaaaaaaaaa , tu esti chitita pe ,,senzational" , pana la sf verii
la 15.07.2012, 11:30
nu stiu daca am mereu chef si timp, as vrea eu
la 15.07.2012, 11:56
Sunt un mare fan alnegreselor.La cum arata asta pregatita de tine, as servi cateva bucati
la 15.07.2012, 12:10
foarte buna negresa dvs!
la 15.07.2012, 13:29
imi plac negresele cu orice in compozitie

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking