Ingrediente
- 1 pachet unt
- 6 oua
- 6 linguri faina
- 8 linguri zahar
- 4 linguri cacao
- 400 g nuca(jumatate macinata fin si jumatate taiata bucati mai mari)
- 100g stafide
- sare
- 1 ceasca lapte
- esenta si coaja rasa de portocala
Mod de preparare
Untul se freaca cu 2 linguri de zahar, se adauga galbenusurile, cele 4 linguri de cacao, sare laptele si se pune pe foc moale pana se omogenizeaza bine apoi se lasa la racit.
Albusurile se bat bine cu putina sare, se adauga zaharul cate putin pana se intareste bine, apoi nuca macinata fin(cele 200g).
Din compozitia cu cacao, racita, se opresc 4-5 linguri pentru ornare iar peste restul se adauga esenta, coaja de portocala, faina nuca si stafidele apoi se incorporeaza cu albusurile mestecand incet sa nu se lase albusurile.
Se tapeteaza o tava cu unt si faina se pune aluatul si se da la cuptor cca 40', pe urma se lasa la racit.
Eu peste compozitia oprita am mai pus o ciocolata si o lingurita de ulei, am incalzit-o si am turnat-o peste prajitura. Am ornat bucatile cu cate o visina din dulceata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuca multa si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|