Negresa cu nuci si stafide

Postat de sufletista in Prajituri
10 Mai 2011 | 6945 vizualizari
Negresa cu nuci si stafide

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g unt
  • 500 ml lapte
  • 200 g zahar
  • 1 praf de copt
  • esenta de vinilie
  • 100 g stafide
  • 200 g nuci tocate
  • 300 g faina
  • 3 linguri cacao
  • GLAZURA
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri apa
  • 50 g unt
  • 3 linguri cacao
  • 50 ml frisca

Mod de preparare

 untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.

se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un strat de nuci pisate dupa care se adauga compozitia si din loc in loc se adauga stafidele, iar deasupra asezam alt strat de nuca, se da la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.

GLAZURA-se pune zaharul cu apa,cacao si untul la fiert. Cand s-a topit untul, se adauga frisca si se pune din nou la foc mic sa fiarba 1-2 min

Glazura se toarna rece peste prajitura

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (33)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu stafide si nuca

Postat de MotanLaOale

Desert negresa cu stafide si nuca

Intr-un castron se mixeaza albusurile de la oua 2-3 minute. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga galbenusurile, laptele si uleiul si se...

Citeste continuarea

Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

Postat de aliliana

Negresa cu glazura de cafea si ciocolata

Nucile le-am prajit si le-am pisat bine. Stafidele de pun la inmuiat.  Untul, cicolata si laptele  se pun pe foc la baie de aburi. Cand se topesc se dau de-o parte.  Se adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.05.2011, 18:17
buuuuuuuuuun!!!!!!!!!!!!!
la 10.05.2011, 18:23
la 10.05.2011, 18:42
la 10.05.2011, 18:50
da si mie un patratel
la 10.05.2011, 18:59
vreau

Vezi toate comentariile (33)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking