Ingrediente
- 2 oua
- 100 g unt
- 500 ml lapte
- 200 g zahar
- 1 praf de copt
- esenta de vinilie
- 100 g stafide
- 200 g nuci tocate
- 300 g faina
- 3 linguri cacao
- GLAZURA
- 5 linguri zahar
- 2 linguri apa
- 50 g unt
- 3 linguri cacao
- 50 ml frisca
Mod de preparare
untul la temperatura camerei se freaca cu zaharul pana devine pufos, se adauga ouale si se mixeaza dupa fiecare. Se adauga esenta si laptele dupa care se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, se amesteca bine.
se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se aseaza un strat de nuci pisate dupa care se adauga compozitia si din loc in loc se adauga stafidele, iar deasupra asezam alt strat de nuca, se da la cuptor 30-40 min la foc potrivit. Se face testul cu scobitoarea.
GLAZURA-se pune zaharul cu apa,cacao si untul la fiert. Cand s-a topit untul, se adauga frisca si se pune din nou la foc mic sa fiarba 1-2 min
Glazura se toarna rece peste prajitura
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (33)
|