Ingrediente
- 5 albusuri
- un praf sare
- 130 gr. unt
- 175 gr. faina
- 100gr. fulgi de ciocolata
- 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
- 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
- 7 linguri zahar
- 7 linguri smantana( obisnuita)
- vanilie
- 1 varf cutit praf de copt
Mod de preparare
Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.
Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.
Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|