Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

Postat de RuxyRux in Dulciuri
6 Ian 2017 | 2798 vizualizari
Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata

Irezistibila! Oare ma credeti pe cuvant?  Bunatati pentru colindatori

Ingrediente

  • 5 albusuri
  • un praf sare
  • 130 gr. unt
  • 175 gr. faina
  • 100gr. fulgi de ciocolata
  • 200 gr ciocolata cu portocale( amaruie 70 % cacao)
  • 1 portocala mare ( Bio) zeama si coaja
  • 7 linguri zahar
  • 7 linguri smantana( obisnuita)
  • vanilie
  • 1 varf cutit praf de copt

Mod de preparare

Untul se topeste, in el se topeste ciocolata, apoi se pune zeama de portocala si coaja, vanilia, se omogenizeaza, apoi se adauga fulgii de ciocolata si se amesteca din nou.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se mixeaza cu zaharul pana devin lucioase. Se adauga in trei transe crema de ciocolata, se mixeaza in continuare, apoi se pune lingura cu lingura smantana, iar la final faina si praful de copt.

Se tapeteaza o tava dreptunghiulara de copt cu foaie pergament (eu am avut una de 40/28 putin  prea mare), asa ca daca doriti sa iasa mai inalta negresa, alegeti o tava mai mica si mai ingusta.

Prajitura se coace maxim 20 de minute sau pana trece testul scobitorii( nu o lasati prea mult sa nu se usuce)

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu portocala si fulgi de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Postat de RuxyRux

Placinta cu aluat foietaj si branza sarata

Aluatul foietaj de casa l-am impartit in 5 bucati. Fiecare bucata de aluat am intins-o pe o suprafata bine infainata cu grija. Daca infainati bine de fiecare data cand lucrati cu foaia veti...

Citeste continuarea

Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Postat de mirela0911

Desert orez cu lapte si jeleu de cirese

Ciresele se spala si se curata de samburi. Se pun intr-o craticioara impreuna cu zaharul si se lasa deoparte, timp in care se pregateste orezul. Se spala orezul in mai multe ape, apoi se pune...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.01.2017, 23:29
la 07.01.2017, 00:35
buna buna
la 07.01.2017, 00:41
Diana
la 07.01.2017, 00:42
Multumesc Motanel
la 07.01.2017, 08:18
Mi-aduce aminte de negresa aia ciocolatoasa de la Sighisoara

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking