Negresa cu visine si mascarpone

Postat de Criss in Prajituri
29 Oct 2015 | 6859 vizualizari
Negresa cu visine si mascarpone

Negresa (brownie), dupa parerea mea e una din cele mai simple prajituri, dar careia i se pot adauga diverse arome si ingrediente pentru a face din banala negresa un adevarat deliciu. De aceasta data am imbogatit aceasta prajitura cu multe visine, am insiropat-o cu ciocolata si rom si i-am pus un mot de mascarpone cu frisca peste care am ras niste ciocolata amaruie. A iesit ceva de vis. La aceasta prajitura ingredientele se masoara cu o cana de 250 ml. (1 1/2 cana inseamna o cana si jumatate. Asta pentru ca cineva a inteles gresit si a pus doar jumatate de cana, dupa care mi-a scris foarte suparata ca reteta e gresita.)

Ingrediente

  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 1/2 cana faina
  •  1 cana de lapte
  •  1 cana de ulei
  •  5 oua
  • 4 linguri de cacao
  •  6 linguri de nuca macinata
  •  un plic de zahar vanilinat
  •  un plic de praf de copt
  • 350 g visine congelate
  • Crema: 
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri zahar pudra (sau dupa gust)
  • 150 ml frisca lichida

Mod de preparare

 

Intr-un vas se amesteca zaharul, zaharul vanilinat, cacaua, apoi se adauga treptat laptele si uleiul, pana se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si se lasa sa dea un clocot. Din acest sos de ciocolata se opreste o cana, pe care o vom folosi la insiropat prajitura. Restul sosului de ciocolata se lasa sa se raceasca, apoi se amesteca cu 5 galbenusuri, se adauga nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si in final albusurile batute spuma.

  Compozitia se toarna in tava (25/35) tapetata cu hartie de copt, se pun visinele (visinele se pot pune si asa congelate cum am facut eu, sau daca le decongelati, trebuie scurse de zeama) si se coace in cuptorul preincalzit aproximativ 30 minute, pana trece testul scobitorii. Cand este aproape gata, se scoate tava din cuptor, se toarna peste blat sosul de ciocolata ramas in care am adaugat o jumatate  sticluta esenta de rom si se intinde cu dosul unei linguri pe toata suprafata prajiturii, apoi se introduce din nou in cuptor si se mai coace 10 minute, la foc mic. Se lasa sa se raceasca, apoi se taie patrate.   Mascarpone se bate cu zaharul pudra, apoi se adauga frisca batuta. Se omogenizeaza crema, se pune intr-un posh si se spriteaza moturi de crema pe fiecare bucata de prajitura. Se rade ciocolata neagra deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu visine si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tort cu trandafiri

Postat de cec

Tort cu trandafiri

Blat amandina Albusurile se bat spuma cu apa si pe urma cu zaharul (ca la blatul de tort).Galbenusurile se freaca putin cu uleiul ,se pun peste albusuri ,se amesteca si se pune si faina...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 19:00
Arata grozav!!
la 29.10.2015, 19:07
la 29.10.2015, 19:09
mmm ce deliciu!
la 29.10.2015, 19:35
Multumesc .
la 29.10.2015, 19:35
Delicioasa !

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking