Negresa din albusuri si ciocolata

Postat de merisor67 in Prajituri
7 Sep 2015 | 5778 vizualizari
Negresa din albusuri si ciocolata

Aveam 8 albusuri la congelator si ma incurcam mereu de ele cand voiam sa mai pun ceva, asa ca le-am scos, le-am dezghetat si am incropit o negresa de toata frumusetea si tot deliciul. Este prima data cand testez negresa doar cu albusuri, dar tare incantata am fost de rezultat si mai incantat a fost unul dintre baietii mei care adora negresa.

Ingrediente

  • Pentru o tava de 23/36 cm
  • 8 albusuri de ou
  • 10 linguri zahar
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 150 gr unt
  • 150 ml lapte
  • 150 gr nuca macinata grosier
  • 150 gr faina
  • 1 varf cutit sare
  • 1 lingurita esenta de rom
  • 1 plic praf de copt
  • 1 varf cutit bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura zeama de lamaie

Mod de preparare

Lasam albusurile la temperatura camerei, o perioada buna de timp, pentru a se mixa bine.

Rasnim zaharul sa scurtam timpul de mixare.

Topim ciocolata impreuna cu laptele si untul si le lasam sa se raceasca usor.

Macinam nuca, dar avem grija sa ramana mai grosiera, ca-i placut sa o simtim prin prajitura.

Cernem 100 gr faina impreuna cu praful de copt.

Bicarbonatul il stingem in 1/2 lingura, zeama de lamaie.

Presaram sarea peste albusuri si le mixam energic la treapta superioara a mixerului pana cand obtinem o bezea spumoasa, apoi adaugam treptat zaharul si 1/2 lingura zeama de lamaie, iar la final, bicarbonatul stins.

Pentru reusita prajiturii, trebuie sa obtinem o bezea tare, care nu va cadea de pe peretii vasului daca il intoarcem invers.

Scoatem mixerul din bezea si il inlocuim cu o lingura de lemn, sau o paleta.

Adaugam peste bezea, in fir subtire, ciocolata topita si usor calduta, esenta de rom si amestecam compozitia usor si de jos in sus, pentru a nu se lasa bezeaua prea rau.

Nu trebuie sa ne speriem ca se va lasa usor, nu are cum sa nu se lase la greutatea compozitiei cu ciocolata. 

Adaugam nuca, amestecand tot usor, apoi treptat faina.

Urmarim sa obtinem un aluat cu o consistenta ceva mai groasa decat la chec, trebuie sa fie mai groasa, altfel prajitura nu va creste, iar nuca se va lasa la baza prajiturii.

Tapetam o tava cu hartie de copt si intindem compozitia in ea, o nivelam frumos si dam tava la cuptorul preincalzit, la 180 de grade pentru 40-45 minute, dar nu uitam si de testul cu scobitoarea, ca nu toate cuptoarele coc la fel.

Portionam prajitura bine racita, dar daca poftim, putem sa taiem din margini ca e asa de buna si caldaaa!! :))))

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa din albusuri si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (44)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu crema de vanilie

Postat de Constelatialeu

Desert negresa cu crema de vanilie

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca...

Citeste continuarea

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Postat de merisor67

Desert negresa din albusuri cu ciocolata si krantz

Punem ciocolata la topit cu untul și jumătate din cantitatea de lapte. Amestecăm intens până când ciocolata și untul sunt topite și compoziția este omogenă, apoi stingem focul....

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.09.2015, 11:10
ce bunatate ai facut
la 07.09.2015, 11:11
Multumesc!
la 07.09.2015, 11:11
Vreau si eu negresa . Stiu cat de buna o faci
la 07.09.2015, 11:13
Meri, prea multe bunătăți. Ne cam ispitești.
la 07.09.2015, 11:14
Miha, e cam ca aia de la Sighisoara

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking