Desert negresa cu crema de vanilie

Postat de Constelatialeu in Prajituri
31 Mai 2020 | 4650 vizualizari
Desert negresa cu crema de vanilie

Comanda serioasa de la Leut, vorba aia nu l-am mai vazut de mai bine de doua luni , asa ca m-am conformat. M-am inspirat de la Simona Callas.

Ingrediente

  • Crema
  • 5 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 750 ml lapte
  • 50 g amidon
  • esenta de vanilie ( sau pastaie )
  • 100 g unt cu 82% grasime- taiat cubulete
  • Blat
  • 300 g faina
  • 80 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 250 g unt cu 82% grasime
  • 2 oua
  • 5 albusuri
  • 250 ml lapte
  • 400 g zahar
  • Decor
  • ciocolata rasa sau o parte din blat faramitat

Mod de preparare

Crema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie.

Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca bine apoi se adauga laptele fierbinte. Se asaza craticioara pe baie de abur si se amesteca continuu pana incepe sa se ingroasa. Se trage de pe baie de abur si se incorporeaza untul taiat bucatele, se amesteca pana se topeste untul, apoi se acopera craticioara cu o folie alimentara, folia se pune direct pe suprafata cremei ca sa nu prinda pojghita cand se raceste, daca acoperim cratita deasupra riscam sa se faca condens si stricam crema. Se lasa sa se raceasca bine.

Blat : Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Am cernut ingredientele uscate, faina, cacao si praful de copt si le-am amestecat.

In alt vas am amestecat untul moale cu zaharul, am adaugat cele 2  galbenusuri si am omogenizat. Am incorporat si laptele, apoi am adaugat amestecul de ingrediente uscate. Cele 7 albusuri cu un praf de sare, 5 ramase de la crema, le-am mixat bine , pana am obtinut o spuma tare. Apoi le-am incorporat in aluat, cu miscari lente de jos in sus. Amestecul obtinul l-am pus in tava, am nivelat si am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 30 min, cand facem testul cu scobitoarea. Scobitoarea trebuie sa fie lipicioasa, nu trebuie lasata sa se usuce prea mult blatul in cuptor.

Cand este gata, se scoate din cuptor, apoi din tava si se lasa sa se raceasca bine. A mea negresa a iesit cu o cocoasa, stiu ca nu este fixat la boloboc aragazul si face figuri si nu iese blatul uniform, dar asta e alta discutie, intre mesteri...:))

Am lasat blatul sa se raceasca, apoi am indreptat blatul, iar partea pe care am taiat-o am faramitat-o si am pus-o deasupra dupa ce am intins crema de vanilie racita bine. Am portionat-o si am primit calificativ bun, ca daca zic foarte bun miroase a lauda...:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert negresa cu crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Postat de oanapl

Desert negresa cu gem de gutui si branza

Pentru blat: Pui ciocolata în 80g cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...

Citeste continuarea

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Postat de oanapl

Desert negresa cu branza, zmeura si piersici

Se pornește cuptorul și se fixează la 170°C. Se pregătește o tavă de 25×35 cm, căptușită cu hârtie de copt. Se pune pe foc o crăticioară cu apă (cam de 2-3 degete)...

Citeste continuarea

Comentarii

la 31.05.2020, 19:54
A dus-o pe toată? sigur a fost delicioasa!
la 31.05.2020, 19:57
Cam multe prajituri mananci!Mai trimite si la altii!
la 31.05.2020, 20:03
Mireluto, au lasat colturile...
la 31.05.2020, 20:04
Katty eu doar le fac, de mancat doar la Pavlova nu rezist, in rest ma satur doar facandu-le....
la 31.05.2020, 20:29
Buna!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking