Ingrediente
- 1 cana zahar
- 1 cana apa fierbinte
- 3/4 cana ulei
- 2 cani faina
- 3 linguri gem/dulceata (eu am pus de visine)
- 2 linguri cacao
- esenta de vanilie
- esenta de rom
- 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita rasa praf de copt
- 1/2 lingurita sare
- bucati de nuca
- zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un vas punem apa, zaharul si uleiul si amestecam pana se topeste tot zaharul. Adaugam pe urma gemul, aromele si faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, cacaoa si sarea.
Optional mai puteti adauga in compozitie bucati de nuca, stafide sau fructe confiate, in cazul meu doar putina nuca taiata grosier.
Copozitia rezultata o dam la cuptorul incins pzntru cca. 30 minute sau facem testul cu scobitoarea pentru a fi siguri ca este coapta.
Pudram cu zahar pudra si o servim alaturi de o cafetuta, ceai, etc.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa economica de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
|