Ingrediente
- 3 oua
- 150 gr de zahar pudra
- 100 gr de faina
- 150 gr de unt la temp. camerei
- 4-5 linguri cacao
- 1/2 praf de copt
- 1 esenta de rom
- Glazura:
- 1 tableta mare de ciocolata
Mod de preparare
Pentru inceput, separam galbenusurile de albus. Mixam untul cu zaharul si galbenusurile.Adaugam cacaua si romul. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Amestecam cele doua compozitii si, cu ajutorul unei spatule, incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.
Tapetam o forma cu unt si punem aluatul la cuptor, la 200 de grade C. Facem testul cu scobitoarea.
Glazura: Rupem ciocolata in bucatele si o topim intr-o craticioara. Cand negresa este gata, scoatem forma din cuptor si turnam deasupra ciocolata topita. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
|