Ingrediente
- 3 cani faina (cana de 250)
- 1 cana zahar
- 1 cana apa minerala
- 100 ml ulei
- 400 gr gem (eu am pus de prune)
- 2 linguri cacao
- 1 ligurita rasa bicarbonat si una praf copt
- coaja de lamaie si zahar vanilat
- 1 praf sare
- Pentru insiropat:
- 6 linguri zahar
- 6 linguri apa
- 2 linguri cacao
- esenta rom
- 50 gr margarina(optional)
Mod de preparare
- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine
- Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute
- Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim glazura-siropul fierband apa cu zaharul si cacaua si dupa ce au dat in clocot se adauga esenta si margarina amestecand pana aceasta din urma se topeste
- prajitura racita se taie patratele si se toarna siropul- glazura fierbinteuniform pentru ca acesta sa patrunda si prin taieturi si sa insiropeze bine negresa
- se presara nuca macinata sau nuca de cocos pe deasupra si se serveste peste o ora
Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata - de post" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (37)
|