Negresa insiropata - de post

Postat de ana77 in Mancaruri de post
29 Aug 2012 | 26145 vizualizari
Negresa insiropata - de post

Ingrediente

  • 3 cani faina (cana de 250)
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 100 ml ulei
  • 400 gr gem (eu am pus de prune)
  • 2 linguri cacao
  • 1 ligurita rasa bicarbonat si una praf copt
  • coaja de lamaie si zahar vanilat
  • 1 praf sare
  • Pentru insiropat:
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • esenta rom
  • 50 gr margarina(optional)

Mod de preparare

- se amesteca zaharul cu apa minerala apoi se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine

- Se tapeteaza tava cu ulei si faina, se toarna compozitia si se da la cuptor la foc potrivit pt 40-50 minute

- Cand este gata se scoate si se lasa la racit, iar intre timp pregatim glazura-siropul fierband apa cu zaharul si cacaua si dupa ce au dat in clocot se adauga esenta si margarina amestecand pana aceasta din urma se topeste

- prajitura racita se taie patratele si se toarna siropul- glazura fierbinteuniform pentru ca acesta sa patrunda si prin taieturi si sa insiropeze bine negresa

- se presara nuca macinata sau nuca de cocos pe deasupra si se serveste peste o ora

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa insiropata - de post" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Postat de MotanLaOale

Cartofi la cuptor cu leurda si gogosari in sos de rosii

Cartofii se curata, se spala si se feliaza pe lung in 6-8 felii. Punem cartofii intr-o tava termorezistenta, impreuna cu uleiul. Se presara cu vegeta, piper, boia si se amesteca sa se unga...

Citeste continuarea

Humus in 2 culori

Postat de gurita_ta2005

Humus in 2 culori

Coservele de naut se scurg de zeama, aceasta se pastreaza separat. Se pune 1 conserva in robotul de bucatarie, cu 2-3 linguri de zeama, usturoiul pisat, zeama de lamaie, pasta de tahinii, putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.08.2012, 23:17
la 29.08.2012, 23:20
Mmmmm tare imi place
la 29.08.2012, 23:21
buna negresa ta!
si ce avatar frumos ai!
la 29.08.2012, 23:30
Daaa Merisor......in avatar sunt eu pe la 24 ani pe cand lucram la Muzeul Satului....am facut poze pt reclama muzeului.....ce vremuri....! Multumesc!
la 29.08.2012, 23:30
Motanel, Rocsi, va multumesc!multumesc!

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking