Negresa pufoasa

Postat de gabrielacuisine in Prajituri
25 Aug 2013 | 20789 vizualizari
Negresa pufoasa

Imi era dor de o negresa clasica asa ca m-am apucat sa o fac si pentru ca am vrut-o mai deosebita…am facut si o crema ganache pe care am pus-o deasupra. Merge si fara crema, doar cu o glazura simpla de cacao sau ciocolata. Este senzationala oricum si nu cred ca ma voi satura vreodata de aceasta prajitura, mai ales de mirosul ei ciocolatos!

Ingrediente

  • Ingrediente pentru o tava de 34cm /22 cm:
  • 4 galbenusuri
  • 6 albusuri
  • 250 gr margarina
  • 50 gr cacao
  • 1 3/4 cana faina (aprox. 250 gr)
  • 2 cani zahar (360 gr)
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1/2 cana lapte (125 ml)
  • Crema ganache (optional):
  • 250 gr frisca lichida
  • 250 gr ciocolata (amaruie sau cu lapte)
  • Glazura (otional):
  • 6 linguri apa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri cacao
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Margarina impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele se pun intr-o cratita de inox pe foc mic si se amesteca continuu cu o lingura de lemn pana cand margarina si zaharul s-au topit. Se trage cratita de pe foc si se lasa sa se raceasca (eventual punem apa rece in chiuveta si scufundam craticioara in apa ca sa se raceasca mai repede mestecand cu o lingura in compozitie), apoi adaugam galbenusurile pe rand (numai cand aluatul este racit) amestecand bine in compozitie.

Batem albusurile spuma cu praful de sare si apoi le incorporam in aluat cu ajutorul unui tel in forma de para cu miscari de jos in sus.

La final cernem faina si o amestecam cu praful de copt si o incorporam usor in compozitie cu telul.

Tapetam o tava cu hartie de copt (pe care o dam printr-un jet de apa rece si o stoarcem bine. In felul acesta hartia se va aseza foarte usor in tava), turnam compozitia in tava si coacem prajitura la 180 ºC pana cand trece testul scobitorii.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem bucatele si turnam glazura peste ea (in cazul in care punem glazura deasupra).

Glazura:

Intr-o craticioara se pune untul, zaharul, apa si cacaoa si lasam pe foc pana cand obtinem un amestec omogen , mestecand continuu cu o lingura.

Turnam glazura racita peste prajitura taiata bucatele.

Crema ganache: eu am pus crema ganache in loc de glazura!

Frisca lichida se pune pe foc mic si cand este aproape sa fiarba adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine cu un tel sau cu o lingura pana cand devine lucioasa.

O bagam la congelator aprox. 20 de minute ca sa se raceasca, apoi o mixam bine cu mixerul pana cand se intareste si devine o crema pufoasa. Aceasta crema se pune deasupra prajiturii, fara sa o taiem in prealabil (altfel se va usca).

Este foarte pufoasa si delicioasa! este si usor de facut si nu da batai mari de cap, eu am vrit sa fie mai bogata de aceea am pus crema deasupra, dar se poate omite crema si se poate glazura doar cu ciocolata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa pufoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert prajitura negresa

Postat de Oana

Desert prajitura negresa

Pune pe foc zaharul cu cacaua, laptele si untul. Lasa-le sa fiarba la foc mic pana se topeste untul si incepe sa fiarba cu basici, apoi opreste focul. Pune deoparte 200 ml de glazura pe care o...

Citeste continuarea

Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

Postat de diaconta

Negresa cu ciocolata,crema de branza si piersici

Am pus într-un vas, pe baie de aburi, ciocolata, laptele si untul. Le-am lasat pâna s-a topit ciocolata, apoi am racit amestecul. Am mixat foarte bine doua oua întregi plus...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2013, 20:00
foarte faina
la 25.08.2013, 20:00
la 25.08.2013, 20:03
Ce bine arata!
la 25.08.2013, 20:04
Ador negresele! Iar a ta arata super!
la 25.08.2013, 20:09
si eu ador negresele :-)

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking