Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

Postat de dakris in Prajituri
24 Mai 2012 | 242587 vizualizari
Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

 Dintre prajiturile de casa pe care le faceau mamele in copilarie, pe primul loc cred ca se afla Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura. Moale, pufoasa, aromata, cu sau nuci, oricand o bucurie pentru papilele gustative. Pentru Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura ai nevoie de doar cateva ingrediente simple: oua, unt, faina, zahar, lapte si nuci.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura
  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuci (optional)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

Se pun intr-o cratita laptele, untul sau margarina, zaharul si cacaua, se dau intr-un clocot, apoi se pune amestecul la racit. 

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia de mai sus racita si nucile taiate bucatele. Se rastoarna intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 minute, la foc mediu.

Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).

Se portioneaza rece.

Prajiturile copilariei sunt cele mai bune, ne amintim cu drag de Nucile umplute pregatite de mama, de Prajitura Cremsnit sau de celebra Prajitura Albinita.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Postat de rocsi_1612

Prajitura marmorata cu prune si crema de branza

Aluatul: Spalam prunele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi. Untul moale il mixam cu zaharul pudra. Incorporam galbenusurile unul cate unul, apoi laptele. Cernem faina, o turnam in...

Citeste continuarea

Revani, prajitura insiropata cu gris

Postat de simona72

Revani, prajitura insiropata cu gris

Se face siropul pt inceput: se pune apa cu zaharul la fiert si se lasa sa fiarba 15 minute la foc mic, iar la urma se adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Se lasa craticioara cu siropul sa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 21:31
fain arata
la 24.05.2012, 21:32
minunata
la 24.05.2012, 21:37
la 24.05.2012, 21:39
ce bine arata!
la 24.05.2012, 21:40
Arata super..vreau si eu...imi placeee

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking