Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

Postat de dakris in Prajituri
24 Mai 2012 | 242719 vizualizari
Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

 Dintre prajiturile de casa pe care le faceau mamele in copilarie, pe primul loc cred ca se afla Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura. Moale, pufoasa, aromata, cu sau nuci, oricand o bucurie pentru papilele gustative. Pentru Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura ai nevoie de doar cateva ingrediente simple: oua, unt, faina, zahar, lapte si nuci.

Ingrediente

  • Ingrediente Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura
  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g unt sau margarina
  • 300 g zahar
  • 250 ml lapte
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura esenta rom
  • 3 linguri cacao
  • 100 g nuci (optional)
  • Glazura
  • 100 g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 50 g unt

Mod de preparare

Iata cum se prepara Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura

Se pun intr-o cratita laptele, untul sau margarina, zaharul si cacaua, se dau intr-un clocot, apoi se pune amestecul la racit. 

Peste albusurile batute spuma se adauga galbenusurile unul cate unul, praful de copt amestecat cu faina, esenta de rom, compozitia de mai sus racita si nucile taiate bucatele. Se rastoarna intr-o tava de 20 x 30 cm tapetata cu hartie de copt si se coace la cuptor cca 30 minute, la foc mediu.

Peste prajitura coapta se intinde glazura (ciocolata topita la aburi impreuna cu untul).

Se portioneaza rece.

Prajiturile copilariei sunt cele mai bune, ne amintim cu drag de Nucile umplute pregatite de mama, de Prajitura Cremsnit sau de celebra Prajitura Albinita.

Sa va fie de folos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de negresa pufoasa, cea mai savurata prajitura" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (24)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Rulouri cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Rulouri cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Postat de rocsi_1612

Desert rulada cu crema de vanilie, capsuni si jeleu de menta

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2012, 21:31
fain arata
la 24.05.2012, 21:32
minunata
la 24.05.2012, 21:37
la 24.05.2012, 21:39
ce bine arata!
la 24.05.2012, 21:40
Arata super..vreau si eu...imi placeee

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking