Negreso-chec dietetic

Postat de CrinaToader in Dulciuri
22 Ian 2017 | 4768 vizualizari
Negreso-chec dietetic

Va propun o reteta care imbina doua deserturi minunate, negresa si checul pufos, am denumit-o negreso-chec. Pe langa faptul ca constituie 2 deserturi in 1, are un continut de zahar foarte scazut, 1.5 grame zahar per 100 g chec, fiind ideal pentru persoanele care incearca sa evite excesul de zahar si pentru diabetici. Ce mai, o reteta....Ca la bucatarasi acasa !  Pentru a avea un continut scazut de zahar si a fi mai sanatos dar la fel de dulce, am folosit xilitol, care este un indulcitor gasit in fibrele multor fructe, legume, ciuperci, cereale sau scoarta unor copaci si care este metabolizat in sange fara sa afecteze nivelul insulinei.   Valori nutritionale per 100 g:  395 calorii, 35 g carbohidrati, 24 g lipide, 6.2 g proteine, 1.5 g zahar, 0.8 g fibre  

Ingrediente

  • Pentru negresa:
  • 140 g ciocolata neagra (rupta in bucati)
  • 50g unt nesarat - am folosit 65% grasime
  • 50 g xilitol
  • 1 ou
  • 35 g faina integrala de orez
  • Pentru chec:
  • 120g unt nesarat - am folosit 65%
  • 50 g zahar
  • 50 g xilitol
  • 2 oua
  • 70 g faina integrala de orez
  • 50 g faina alba
  • 2 g praf de copt
  • 50 ml lapte

Mod de preparare

Se unge o forma de chec cu ulei. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.

Pentru a face negresa, se topeste ciocolata impreuna cu untul la bain marie (intr un bol peste apa clocotinda). Cand s-au topit, se dau deoparte ca sa se raceasca putin. Apoi, se adauga xilitolul si se amesteca sa se incorporeze bine, dupa care, adaugam oul, mixam, apoi faina. Se toarna in forma pregatita si se da la cuptor 15 minute, la 180 grade C. Dupa cele 15 minute, se scoate afara.

Pentru a face aluatul de chec, se bate cu mixerul untul impreuna cu xilitolul si zaharul pana se obtine o consistenta cremoasa. Se adauga ouale unul cate unul, mixand bine intre ele. Apoi, se adauga faina cernuta impreuna cu praful de copt si laptele, alternand si amestecand bine intre ele. Se toarna aluatul obtinut peste negresa, se coace la 160 grade C, aprox 30-40 minunte, sau pana trece testul cu scobitoarea, depinde de cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negreso-chec dietetic" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert salam de biscuiti de post

Postat de MotanLaOale

Desert salam de biscuiti de post

Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita...

Citeste continuarea

Desert placinte de post cu dovleac

Postat de rocsi_1612

Desert placinte de post cu dovleac

Incepeti cu  umplutura , ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.01.2017, 15:01
Ce frumoasa si sanatoasa idee . In plus arata foarte tentant
la 23.01.2017, 15:05
Felicitari pentru prima reteta Bine ai venit Crina yahoo06.gif Pentru ca retetele tale sa fie vizualizate de cat mai multi Bucatarasi, trebuie sa-ti faci cat mai multi prieteni . Astfel postarile tale vor aparea automat pe peretele prietenilor . Reciproca fiind valabila .Te asteptam cu retete interesante
la 23.01.2017, 15:59
Buna, bine v-am gasit. Multumesc mult pt pont
la 24.01.2017, 07:55
Arata foarte bine!
la 24.01.2017, 16:33

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking